Pozdravljeni kuharski prijatelji. Lepo prosim, če mi lahko pomagate z eno uganko, ki je sama ne morem razvozlat. Koliko jajc je potrebnih za 110gr beljaka, približno???
Hvala in lp :)
OBLIKA
Pozdravljeni kuharski prijatelji. Lepo prosim, če mi lahko pomagate z eno uganko, ki je sama ne morem razvozlat. Koliko jajc je potrebnih za 110gr beljaka, približno???
Hvala in lp :)
OBLIKA
26. mar 2013 17:25
Razbij jajce, stehtaj beljak in ti bo jasno. Približno.
rimljanka
26. mar 2013 17:29
Če se prav spomnim, je beljak od enega jajca 3 dk. Mojster Goljat je imel vse recepte v dekagramih.
Sweetie
26. mar 2013 17:35
ja, približno tri dag, a je odvisno od jajca. Pri nekaterih zmeseh z beljaki velja to menda silanatančno odmeri, posebej pri macaronsih na primer.
mamamia
26. mar 2013 17:37
12% celotne teže jajca predstavlja lupina, 58% beljak in 30% rumenjak, približno.
lp
mzm
26. mar 2013 18:01
Rimljanka,
ti pa si jako pametna, ni kaj. Prosim, če ne odgovarjaš več na moja vprašanja,
tnx!!!
OBLIKA
26. mar 2013 18:14
3 beljaki so to
26. mar 2013 18:20
Ojoj, pa sej ti je lepo odgovorila. Loči beljak od rumenjaka in ga stehtaj. Tudi sama sem tako naredila, ko sem imela en tak recept. Pa zaradi tega nisem odpirala teme.
Včasih se je potrebno samo malo znajti in rešitev pride sama
kriznana
26. mar 2013 18:27
Pa halo ženske, jaz sem pač prosla za nasvetttttt. Kriznanaaaaa, ti se znajdeš s tehtnico, jaz pa s forumom, dddddddddd.
Evo, bannanna mi je super odgovorila, hvala lepa.
Ej ste zategnjene, ne vem, če bom še kdaj kaj prosla.
OBLIKA
26. mar 2013 18:34
Veš kaj, OBLIKA kje pa je olika.
To je seveda odvisno od velikosti jajc.
Stehtaj beljak velikega jajca in enega majhnega, pa boš videla da je razlika.
Zato se to ne da točno opredelit.
Za tako traparijo pa res ne rabiš prosit, pa predvsem če smo zategnjene.
irena66
26. mar 2013 18:41
Ja Oblika če se znajdeš s forumom in ne s tehtnico, kako potem misliš speljati recept do konca? a boš na forumu tehtala in merila
patka
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pad Thai
Karamelna omaka