20. apr 2014 21:08
Bi lahko prosim tisti, ki ste iz Dobrega polja prosim napisali točen recept za te štruklje? Hvala.
tej_a
20. apr 2014 21:08
Bi lahko prosim tisti, ki ste iz Dobrega polja prosim napisali točen recept za te štruklje? Hvala.
tej_a
21. apr 2014 10:24
Ne me, za besedo držati, moja sodelavka iz Dobrepolja, nam je povedala:
1 kg ajdove moke
250 gr suhih fig
1 kg krače, žlica masti, sol
Kračo skuhaš, narežeš na koščke, moko popariš z vrelo vodo, kjer si kuhala kračo. Dobiš eno tako kompaktno maso, ki jo oblikuješ v svaljke, ne predebele, te pa ene 20 minut kuhaš v slanem kropu
Po sliki sodeč, bi pa jaz najbolj zaupala v recept kobra 1
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951Mygrace
sporočila: 6506
21. apr 2014 11:23
Tole strukljevo zanimivost bom sprobala za 1.maj, nekaj suhe juhe sem fliknila v skrinjo, fige imam, ajdovo moko moram pa tako ali tako kupiti.
Ze tretje zapored leto kuham alelujo, letos sem jo zakuhala s proseno kaso. Repini olupki so bili krasnega okusa, edino kuhali so se pa olala cajta. Domaca repa pac.
Mygrace
21. apr 2014 14:39
Naredila sem jih iz
0,5 kg ajdove moke in cca 30-40 bele
Količino fig sem dala po občutku, prav gotovo nekaj več kot 25 dag, ker nam tako odgovaja
Vse ostalo po opisu ... bili so odlični !
LP,
kobra 1
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jernejev zelenjavni curry
Odlično hitro kosilo