22. feb 2004 19:52
Ko smo mi prvič potovali čez lužo pred 12 leti z otrokoma (10 in 12 let), težav s prehrano nismo imeli. Pijače so nam nudili dovolj, dobili smo topel obrok (piščanec, riba, zrezek s prilogo - krompir, makaroni, riž), za "zajtrk" pa tople rogljičke in žemljice. Kasneje je bil na medcelinskih poletih že večji problem, ker je hči postala zbirčna in polovice (meni sicer okusnih jedi) ponujenih stvari ni jedla, pa smo malo kombinirali s kruhom (tople žemljice ...), ki so nam ga stevardese dodatno postregle, pa je šlo. V začetku julija se ponovno odpravljamo na dopust na Havaje, bomo pa pri letalskem prevozniku naročili vegetarijanski menu, saj hči že 4 leta ne je mesa.
Priporočam pa, da imate za otroke s sabo v ročni prtljagi kakšne knjiige ali igrice (karte), da jima bo čas hitreje minil. Sicer pa na takih dolgih letih pred spanjem vrtijo risanke, da otrokom ni dolgčas, kasneje pa tudi filme za odrasle.
Kar pa se nože tiče, res niso potrebni. Meni so lani v Španiji pregledali celo torbico, ker sem imela v njej najnujnejši "pribor" v kompletu - pilica, škarje in pinceta. Jim je bila pinceta sumljiva. Ko pa smo pred šestimi leti v vojaškem muzeju na Havajih kupili obesek za ključe v obliki patrona in ga je imel sin na ključih za pasom, smo imeli pa na letališču v Los Angelesu cel "kažin", ko so mu zasegli ključe, jih zapakirali v škatlo velikost 50x50 in jo dali v posebno prtljago do Brnika. Škatlo smo potem dobili na posebnem prostoru, kot da bi bili teroristi. Tudi nam so se cariniki smejali, ko so videli, kaj je v škatli.
Je pa škoda majhne otroke spravljati v zadrego...
Aja, še tole: oblecite s komot (ne v tesna oblačila..) in toplo, saj je med poletom na avionu mrzlo, kljub odeji, ki jo dobite.
Sicer pa mislim, da ste lahko brez skrbi glede hrane, Mi na takih potovanjih še nikoli nismo bili lačni.Pa prijetno potovanje in ogled znamenitosti!
Uživajte!
Nada