Lepo prosim za naslednje recepte:
marcipanovi trikotniki
rumove ploščice
kroglice z jajčnim likerjem
Najlepša hvala in lep pozdrav
Lepo prosim za naslednje recepte:
marcipanovi trikotniki
rumove ploščice
kroglice z jajčnim likerjem
Najlepša hvala in lep pozdrav
18. feb 2004 9:17
Ladybird, kje si??? Mogoče ima še kdo drug recept za naštete sladice? Se toplo priporočam... Pozdrav, Maja
18. feb 2004 19:21
Maja pozdravljena! Našla sam za enkrat le recept za kroglice z jajčnim likerjem - upam, da bo za začetek zadovoljivo! Kroglice z jajčnim likerjem Čas priprave: 50 minut (12 ur za sušenje biskvita) Sestavine: Biskvit: 120 g gladke moke, noževa konica pecilnega praška, 5 jajc, 1 zavojček vaniljevega sladkorja, 160 g sladkorja v prahu, 500 ml jajčnega likerja, 200 g zmletih orehov. Svetla glazura: 300 g bele čokolade, 50 gramov kokosove maščobe. Temna glazura: čokoladna glazura (glej recept na strani 22) PRIPRAVA: Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom. Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake penasto vmešamo z vaniljevim sladkorjem in sladkorjem v prahu. Beljak stepemo v sneg.V rumenjake vmešamo le tretjino snega, nato previdno izmenoma z moko dodamo še preostalega. Zmes zlijemo v pekač, pokrit s papirjem za peko in pečemo približno 12 minut pri 200 stopinj.Biskvit sušimo čez noč in ga zmeljemo v kuhinjskem strojčku. Biskvitne drobtine in zmlete orehe zmešamo z jajčnim likerjem ter dobro zgnetemo. Liker dodajamo postopoma glede na vlažnost biskvita. Iz zmesi oblikujemo kroglice. Za glazuro stopimo belo čokolado v vodni kopeli in jo zmešamo s kokosovo maščobo. Kroglice potopimo vanjo, odcedimo in položimo na papir za peko, da se glazura strdi. Nato jih okrasimo še s temno čokoladno glazuro. Lep pozdrav... Nada Sporočilo je spremenil(a) elena dne 18. feb 2004 19:21:59
18. feb 2004 20:38
Najlepša hvala za trud, bom preizkusila recept čez vikend, prej pa še v trgovino po jajčni liker. A ga ti pripravljaš sama (kak recept?)? Pa lep pozdrav, Maja
19. feb 2004 8:28
Maja! v bazi receptov imaš odličen recept za jajčni liker, avtor je Riko. Preizkušeno - je odličnega okusa.
15. avg 2004 15:17
No, jaz sem tudi naredila Rikov jajčni liker, eno steklenico sem ga skrila na varno, da bo počakal na primerno priložnost, ko bom na volji delati kroglice z jajčnim likerjem. LoniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z bolonjsko omako
Brownie Muffins