Čokoladnica

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

tema odprta - 13. feb 2004 13:18 | ogledi: 2.886 | odgovori: 15

Včeraj sem bila prvič v Čokoladnici, pa me je takoj tako močno prevzela, da sem si zaželela tudi sama za valentinovo pripraviti mojim dragim kako podobno sladico. Pozna kdo od vas recept za nekaj podobnega kot rumovo ploščico potreseno z grenkim kakavom, kokosom ali pa mletimi lešniki (pravega imena ne poznam, velikost je podobna short fingersom)? Vem, da te sladkosti prihajajo iz Olimlja, bila sem tudi že na njihovi strani pa jih nisem zagledala,...

Hvala za pomoč in vsem sladko Valentinovo!

mache  

član od: 12.2.2004

sporočila: 2

13. feb 2004 15:31

Kje pa je Čokoladnica? Ali je to lokal? mala

spela  

član od: 31.8.2001

sporočila: 350

13. feb 2004 16:02

Čokoladnica je v Olimjah pri Podčetrtku blizu Atomskih toplic oz. po novrm Term Olimija. To je trgovinica, kjer prodajajo ogromno vrst raznih čokolad in čikoladnih bonbonov, katere izdelujejo sami. Spela Sporočilo je spremenil(a) spela dne 13. feb 2004 16:03:59

majamarko  

13. feb 2004 16:04

Čokoladnica Angel se nahaja v bivši Čajnici na Tavčarjevi - nasproti Evrope! Super lokal za sladkosnede!!!Toplo priporočam, pa še zelo prijazno osebje, ločeni prostori za kadilce in nekadilce, poseben stil opreme,...velika izbira vroče čokolade z dodatki poleg tega pa še pralineji in druge sladkosti!

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

17. feb 2004 14:31

Kdor ima rad čokolado. Mora obvezno obiskati Rustiko na Trubarjevi ulici. Tja me je fant peljal na sladkanje za Valentinovo. Sicer si moraš dobrote vzeti s seboj, ampak nič ne de, smo pa doma pojedli.

SonjaB  

član od: 9.1.2004

sporočila: 250

17. feb 2004 17:07

Jaz imam recept za navadno čokolado. Če bo koga zanimal, ga bom drugič napisala.

majamarko  

17. feb 2004 21:28

Danes sem bila zopet v čokoladnici, zdaj sem se pozanimala za pravo ime tisto čarobno dobre slaščice - ni rumova ploščica ampak rumova palčka, lahko so še nugatove palčke, marzipanove kroglice, kokosove palčke, kroglice z vanilijevo kremo,...a res nihče ne ve recepta???malo sicer sama ugotavljam kaj bi lhko bilo notri, vendar raje delam po receptu da stvar rata! Sonja, bi te pa lepo prosila da mi zaupaš tvoj recept za čokolado, jaz imam sicer že enega pa mi ni prav povšeči,...

nskoru  

član od: 1.3.2002

sporočila: 13

18. feb 2004 8:44

Receptov po katerih lahko sami pripravite slaščice je ogromno, od raznih pralin, mozartovih kroglic in podobnih zadev. Tudi sama sem jih naredila že kar nekaj in moram reči, da so kar uspele. Potrebno si je le sposoditi pravo knjigo...potem pa veselo na delo! Nina ps. sprva morda ne bodo uspele ampak ---> vaja dela mojstra! nina skorupan

majamarko  

18. feb 2004 9:14

Nina, bi mi lahko zaupala pravo knjigo???Imaš v mislih čokoladne sanje? Tam mi res ni kaj veliko uspelo,... Hvala! Maja

nskoru  

član od: 1.3.2002

sporočila: 13

18. feb 2004 11:55

Maja nisem mislila čokoladnih sanje ampak neke druge knjige...ne spomnim se naslovov ampak obljubim, da bom takoj ko bom šla v knjižnico zapisala. Lep pozdrav nina skorupan

SonjaB  

član od: 9.1.2004

sporočila: 250

20. feb 2004 12:53

Maja! Recept za domačo čokolado: 1dl vode 0,5 kg sladkorja 25 dag mleka v prahu 7 dag kakava v prahu pol zavitka margarine 0,5 dl ruma (ni nujno) Vodo in sladkor zavremo, dodamo margarino, kakav in mleko v prahu. Zmes stalno mešamo z metlico. Ko postane gladka, jo stresemo v pekač, obložen s peki papirjem. Postavimo na hladno. Ko se masa strdi, jo razrežemo na koščke. Jaz bi dala namesto margarine maslo. Maja povej, če ti bo uspelo. Jaz po tem receptu še nisem delala. Bom pa rekla teti za recept. Ona je vedno imela zelo dobro domačo čokolado. Ko ga dobim, bom napisala še tega. Sonja Sporočilo je spremenil(a) SonjaB dne 05. mar 2004 14:02:28

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti