3. mar 2013 20:12
elaphus, ne vem če je imela moja nonica ravno francosko,verjetno ne, ma vem, da je delala v enih težkih ponvah, verjetno litoželeznih na peči na drva.V tistih časih ni bilo teflona in jedi so kuhali počasi v debelih kozicah, ki so jih primorske ženske prinesle iz Trsta,oz.jih zamenjale za kak kos domačega mesa ali jajc.
Okus v tistih posodah je bil bistveno boljši kot v današnjih teflonkah ali čem podobnim.
Sama sem bolj švoh kuharica,ampak kuham za svoja otroka in sebe in se trudim, da jim ponudim kaj bolj zdravega, sploh po vseh možnih aferah s hrano.
Kaj ti reči, sama po par dneh vidim veliko razliko v okusih med prej in zdaj v tej kozici.Enostavno je drugačen okus.Delala sem golaž v njem, bučke potenstane, kruh,piščanca s krompirejm, danes brokoli mineštrico in prejle omako iz svežega paradajza z baziliko, in ja okusi so čist nekaj drugega.Se mi zdi, da bom sam še to posodo uporabljala;))
Za posodo Eterna pa ne vem, imam lončke Emo in par kozičk,ma bolj za pogret kot za kuhat, pa so fajn.
analuka