10. apr 2013 8:20
xxs je napisal/a: |
Jaz sem pa francoske rogljičke zadnjič prvič spekla iz domačega listnatega testa, ki sem ga prvič delala inje uspelo, slic pa nimam... Mi boste mogli verjet :) Sicer pa nimam nekih posebnik kulinaričnih izkušenj, ker me mama ni učila ins em se mogla sama... Imam cel kup knjig s slaščicami, ki jih moram preizkusit... Pa ni časa... Odkrit moram recept za zdrave kekse iz ovsenih kosmičev, ki krustajo, pa d ani not sladkorja in banane (fuj). Naučit se moram pečt ribe... Vlagat moram začet sadje in zelenjavo. Najprej pa moram naredi t vrt... Posejat začimbe, da zrastejo ind a bodo za moje kunce in za kake čaje, ki jih imam rada. Naučit se nekaj o zeliščih in to uproabit v kulinariki. Nabavit mašino za testeninie in jih delat sama. Ne ker bi bile trgovinske slabe, ampak ker so domače boljše (in bolj romantične...). Naučit se uporabljat ekonom lonc... Kupit multipraktik, mašino za vakumiranje in rezanje salam, strojček za sladoled. Začet označevat datume na vrečke, ki jih dam v zmrzovalnik... Pa ziher še kej..
xxs
|
JEEEEEEEEJ. V večini točk se pridružujem.
Sem pa ponosen da sem lani PRVIČ in ČISTO SAM naredil prve marmelade katere so hvaljenje v celotnem mojem sorodstvu širom Slovenije
. Brez sladkorja (če že, pa sila malo in še to le pravi rjavi), želatine, dodatkov. Delal sem različne, tudi čudne kombinacije.
Ponosen na svoji DVE prvi potici. Obe iz PZ moke. Ena PEHTRANOVA, druga MAKOVA. Za zajčka ponovno naredili v navezi PAPI/MAMAN/JAZ in je uspela kot se šika.
Testenine lani delal sam, a kaj ko moram po mašino za te hvaležene dobrote do strica. Ali kupit, ali pa valjat dokler mi zapestje ne odpade
.
Vlaganje letos OBVEZNO. Paprike (navadne/pečene), kumarce, kobice (lani je mama vložla POHORSKE in je tako slastno prišlo ven. MMMMM) edino rdeče pese ne bom. Too much svinjarije.
Zakuhat novo dozo PRAVE ITA. PARADIŽNIKOVE OMAKE, ter jo zamrznit.
Posadit na balkonu osnovne začimbe. Tako kot lani----> rožmarin, bazilika, šnitlauh...
Ribe tudi ja. Pa tudi meso. Po 2,5 letih vegija, sem izgubljen. Soljatke in zelenjavne jedi obvladam, vse drugo pa je še v fazi učenja. Ampak je lepo.
Pri peki peciva pa nekaj uber zakompliciranega. Da bo vzelo svoj čas. Kekse in lažja peciva mi že grejo. Kakšne torte, perfekcija cupcakov, fr.sladice pa so še sanje...
Lepo počasi in na easy. Sem še mlad, vi vsi pa tudi in mi boste še dolgo dolgo let pomagali/svetovali
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---