kozamurnik
sporočila: 2311
1. mar 2013 4:42
Vrnimo s k temi,
Letos, točneje do novembra, bi se naučila delati sufle, doslej mi še ni uspelo narediti nič, kar bi bilo temu podobno.
murnikkozamurnik
sporočila: 2311
1. mar 2013 4:42
Vrnimo s k temi,
Letos, točneje do novembra, bi se naučila delati sufle, doslej mi še ni uspelo narediti nič, kar bi bilo temu podobno.
murnik
1. mar 2013 5:29
Kozamurnik, kak soufle bi pa rada naredila?
Aja, plan, da ves kruh v letošnjem letu spečem doma sem že opustila. Sem bila kar pametna, da si aparata za peko kruha nisem nikoli kupila.
Vanja
1. mar 2013 14:08
ežoj je napisal/a: |
|
Se kr bojim vprašat...kaj pa meter dela zraven?
saša
1. mar 2013 14:28
...da potem o šublerju, pardon, kljunastem merilu raje sploh ne sprašujemo....
Sonja
1. mar 2013 15:09
Očitno nimata pojma, spagon in limnol, o trendih v opremljanju spodnjih nadstropij rezidenc študentov hispanistike (in še česa). Poudarjam, študentov, ne študentk!
Upam, da sta opazili tudi popolno odsotnost vsakega delčka praha, zadnja stena police se kar blešči.
rimljanka
1. mar 2013 16:32
Bleščeče police pomenijo samo, da fant ta hip resno študira (oziroma: bi se moral učiti, pa raje prah briše).
Da pa ne bom samo smetila in ne bo šel zapis čisto v nič - moji dobri nameni za letos:
1 - konec kupovanja mlincev - samo še domači
2 - brancin v soli (ko/če mi bo moj dobavitelj ujel zverino, ki bo imela vsaj 1 kg)
3 - fuži (taki, ki bodo med kuhanjem održali obliko)
Kaj več si pa raje ne obljubim, da ne bo konec leta problemov z vestjo.
Sonja
17. mar 2013 21:47
Uff, fajni cilji :)
Jaz jih imam tudi veliko, ampak sem jih zožila na take dosegljive:
- izpopolniti se v okraševanju tort in izkoristit vsak rojstni dan za vajo :)
- marmelade marmelade: jagodna, malinina&ribezova in veliiiko marelične. Pa še kakšna nova
- podučiti se o mesu, kateri del krave je za kaj dober
in kar še pride sproti :)
Renat
17. mar 2013 23:11
Na "novo" sem odkrila ajdovo kašo, oziroma jo začela uporabljati v receptih... tudi por po novem najde ogromnokrat svoje mesto na jedilniku na različne načine.
Brancin v soli je letos že uspel ampak ne meni, mojemu pa :)
Začela sem uporabljati različne vrste mok (imam odličnega mlinarja, ki prodaja moko)..
Torej za letos nekaj že je, bi pa rada se naučila še delati sufle, izpopolnejvanje v krašenju tort, in vedno se še sproti kaj najde
lp
testeninca
19. mar 2013 12:09
Uh, tudi jaz sem se letos odločila, da bom začela, hm..... kako naj rečem, tam kjer je ostala moja mama.
Začela sem sama peči kruh, delati vse vrste peciv.... no ja, da ne zaidem iz teme.
Oh ja to bi bilo zaenkrat to, ostalo si bom pustila za drugo leto .
Aja pa smejte se in lepo se imejte
Levinjav
19. mar 2013 12:11
Aja imam še eno vprašanje, kje v okolici Litije bi se dalo dobiti dobro domačo moko. Lahko je bela, črna polnozrnata, vesela bi bila tudi koruzne....
Vsake informacije bom "hudo" vesela.
Smejte se in lepo se imejte!!!
LevinjavKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tortelini z bučkami in slanino
Kraljevska jajčka s holandsko omako