21. feb 2013 13:07
Glede na to, da sem tule povpraševala po morebitnih izkušnjah s sokovniki, naj povem sledeče. Sinoči me je prijateljica peljala k svojim znancem, ki imajo sokovnik omega (model 8004, če sem si prav zapomnila) in mi je gospod demonstriral, kako aparat deluje. Naredil je sok iz korenčka in jabolk, kar je imel pač pri roki. Bila sem presenečena nad tem, koliko soka je aparat iztisnil, gošča, ki je ostala, pa je bila po otipu zelo suha. Gospod je povedal, da zelenjavne gošče, ki ostane po iztiskanju, ne zavržejo, temveč uporabijo v zelenjavnih juhah, pitah, ipd.
Manj navdušena sem bila nad postopkom čiščenja, ki je sledil. Gospod je aparat sicer vešče in mimogrede razstavil, splaknil dele in ga sestavil nazaj. Vse skupaj mu je vzelo nekaj minut. Vendar sem si sebe težko predstavljala, da to počnem po vsakem iztiskanju soka. Po eni strani sem štorasta, po drugi pa lena in bi mi to gotovo šlo na živce. Prav zaradi tega sem sedaj za nakup sokovnika že malo manj zagreta. Tako sem si na netu že začela ogledovati blenderje.
Čisto mogoče, da bom sledila nasvetu Lile Roze in si raje omislila katerega od blenderjev. Na spletu sem si za zdaj podrobneje ogledala nekaj takih, ki so v približno enakem cenovnem razredu kot omenjena sokovnika. No, bom videla, kako se bom nazadnje odločila - odločitev mora (tudi zaradi visoke cene vseh teh aparatov) še malo dozoreti.
situla