sem ravno v fazi odločanja o nakupu novega štedilnika. pred kratkim sem se seznanil tudi z novo tehniko indukcijskih štedilnikov, tako da malo razmišljam tudi v tej smeri. pod temo "indukcijski štedilniki", ki je bila na tem forumu aktualna par terdnov nazaj, sem prebral več pohval, vendar imam kjub temu še nekaj pomislekov, ker s takšnim štedilnikom nimam izkušenj...
zanima me predvsem kako je s peko na teh štedilnikih. na primer, kar konkretno: ali se da na indukcijskem štedilniku lepo ocvreti jajce na oko ali zakrkne skupaj z beljakom tudi rumenjak (kot bi se verjetnoo zgodilo, če bi hoteli jajce na oko pripraviti v mikrovalovki)? kako je s pečenim krompirjem ali mesom - ponavadi je najslajša (čeprav ne najbolj zdrava) nekoliko bolj zapečena skorjica, ki se naredi na krompirju, mesu... torej ali se ta oziroma podobna živila lepo zapečejo ali ne? je s takšno peko kaj drugače kot na običajnem štedilniku?
vse to sprašujem namreč zaradi tega, ker se ponavadi živilo zapeče ob stiku s posodo, ker je posoda bolj vroča kot živilo samo... kolikor razumem kuho na indukcijskem štedilniku pa je tako da je živilo vedno bolj vroče kot posoda... to se sicer oglašuje kot prednost indukcijskih štedilnikov, saj se živilo potem ne more zasmoditi, vendar pa sem sam v dilemi ali se potem sploh da lepo zapeči??!
prosim , če mi lahko kdo pomaga odgovori na vprašanja, ki se mi porajajo. najbolj računam na vse ki imate indukcijske štedilnike doma, saj so ponavadi najboljši odgovori tisti, ki so plod lastnih izkušenj... seveda pa bom vesel vsakega odgovora. najlepša hvala že v naprej.
matija