Kaj me moti

tema je zaklenjena

kuhinja.slo  

član od: 26.6.2010

sporočila: 108

30. apr 2013 13:49

Tedyka, popolnoma se strinjam s teboj in ti dam v vsem prav. Moj prvi komentar na Kulinariki je bil tale: Super recepti, vse je OK, moti me pa, da niso nikjer napisane kalorije. A veš kakšen je bil odgovor? Vsul se je plaz kritik, ena od članic katera je skoraj prisotna pri vseh komentarjih mi je napisala: Najlažje se je na Kulinariki prijavit in potem začet lajat. Z tem odgovorom sem si naredil svoje mnenje, čeprav sem takrat še nekaj časa odgovarjal, sedaj pa se redko kdaj vključujem v kakšne debate. Je pa tudi res, da lahko nekateri pišejo kar hočejo in ne bo kritik, drugi pa samo nekaj omenijo in je kritik kot toče. Lp vsem in vesele in prijetne praznike.

kuhinja.slo

tina711983  

član od: 24.6.2009

sporočila: 197

30. apr 2013 14:00

... stvari ne moremo gledati drugače, kot jih vidimo ... dovolj je, da sprejememo to, da jih drugi vidijo drugače. "

[psi]

tina711983

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

30. apr 2013 14:11

proxima je napisal/a:
če bi jaz napisala "strašno me motijo mlade punce v prekratkih krilcih, ki so preveč našminkane, imajo preglobok dekolte in se preveč na glas režijo, s čimer vzbujajo pozornost vseh moških v svoji okolici," bi bilo to nekaj takega, kot bi se podpisala s "proxima, zavistna in nepotešena".

Ni lepšega videti  lepo urejeno mlado deklico z minico, če ima lepe noge, ne presuhe, ne predebele, predvsem pa da niso na O.

Kako smo si različni, bi rekla, da si res zavistna.

Ne odobravam pa vpitja!

Živi s srcem, ne z glavo.

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

30. apr 2013 14:32

tedyka je napisal/a:

Malo bom napisala kaj pa mene moti na teh straneh

- Moti me, da vprašani vse prevečkrat ne dobi uporabnega odgovora na svoje vprašanje pač pa kar nekaj strani neuporabnega pametovanja o tem, kakšno neumno vprašanje je postavil. Ljudi zanimajo različne stvari in kar je nekomu samoumevno je za drugega nerešljiva uganka.

- Moti me, da nekateri neprestano slovnično in slogovno popravljajo pišoče - vsi nimamo enakih znanj in spretnosti. Ne podpiram pisanja v nekakšni spakedranščini, ki jo razume le ozek krog ljudi, pa vendar, vsake napake tudi ni potrebno popraviti.

- Moti me, da nekateri družino iz katere vsi izhajamo zamenjuje s plemenom - to mi ni nič grše, kot če nekdo za žensko napiše baba in za moškega dedec.

- Moti me, ker včasih prve zapise novih članov nekateri takoj pobijejo - potem pa se nekateri nikoli več ne oglasijo, drugi pa skregajo...

- Moti me vpletanje tuje jezičnih fraz v zapise - kot bi pišoči hotel s tem poudariti, da je boljši, bolj razgledan od drugih

- Moti me poudarjanje svojega porekla ali poklica pri nekaterih - tudi najnižji poklici na družbeni lestvici so še kako potrebni in včasih bolj polni življenjske modrosti, mogoče pa so manj spretni v svojem izražanju in zaradi tega nič manj vredni kot drugi.

- Moti me, da se pri temah oglašajo ljudje, ki o temi pravzaprav nimajo kaj povedati in celo s svojimi zapisi kažejo na neodobravanje z odpiranjem take teme.

- Moti me, ker se moderator premalokrat oglaša, zlasti takrat, ko je kdo v svojih zapisih žaljiv. Za nekatere se zdi, da so nedotakljivi.

- Moti me, da se nekateri oglašajo kot vsevedneži v vseh temah - pa naj govorimo o kuhanju, obdelovanju vrta, slovnici ali čem drugem - vedno so prvi in vsevedni. Potem pa se jim pridruži še nekaj zvestih "ovčk" in jim pritrjujeo, čeprav o temi pravzaprav nimajo pojma.

Pa še kaj bi se našlo.

Ko sama naletim na takšne zapise se jim raje ognem, čeprav me včasih prsti kar močno srbijo. Namen mojega zapisa ni kazati na napake drugih ampak čisto preprosto v razmislek vsen nam, ki se tu na tem forumu srečujemo.

Pod črto pa - še bom prihajala na ta forum - kar mi bo pasalo prebrala, ker mi ne bo pasalo izpustila. Če bom mislila da lahko dam uporaben nasvet to tudi zapisala, če bom kdaj vsekala mimo mi prosim oprostite. Nenazadnje je tu še vedno prav veliko prijetnih, prijaznih in vedrih ljudi, ki ne vstajajo z levo nogo in se potem to odraža v njihovih zapisih.

Lep zadnji aprilski dan jutri pa ŽIVEL 1. MAJ.

tedyka

se podpišem pod to, ker se popolnoma strinjam

angie :)

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

30. apr 2013 14:40

anamarija1 je napisal/a:

proxima je napisal/a:
če bi jaz napisala "strašno me motijo mlade punce v prekratkih krilcih, ki so preveč našminkane, imajo preglobok dekolte in se preveč na glas režijo, s čimer vzbujajo pozornost vseh moških v svoji okolici," bi bilo to nekaj takega, kot bi se podpisala s "proxima, zavistna in nepotešena".

Ni lepšega videti  lepo urejeno mlado deklico z minico, če ima lepe noge, ne presuhe, ne predebele, predvsem pa da niso na O.

Kako smo si različni, bi rekla, da si res zavistna.

Ne odobravam pa vpitja!

Živi s srcem, ne z glavo.

Tvoj podpis ti je pisan na kožo.

Commis débarrasseur

začetnik  

član od: 14.3.2005

sporočila: 113

30. apr 2013 14:47

Moti me, da nekateri člani takšnega foruma, kuhajo juhe iz vrečke .

začetnik

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

30. apr 2013 14:58

Tedyka,Anamarija..

lp goga

HejHoj  

član od: 14.2.2008

sporočila: 135

30. apr 2013 15:08

Mene pa moti, da nekatere ne morejo dojeti, da svet ni nujno tak, kot so si ga narisale one. In vse, kar je čez mejo njih obzorja in dojemanja, je (zanje in s tem naj bi bilo tudi za vse ostale) nesprejemljivo. 

Saj, da je obzorje zanje tam, še gre, da pa pričakujejo, da je za vse ostale tudi natanko tam, ne, tega pa ne morem sprejeti. 

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

30. apr 2013 15:15

Lepo si napisala, anamarija1: "živi s srcem, ne z glavo!"

Ampak tu je pomembna glava: Srce je nepomembno, lahko je globoko, široko, zdravo, žalostno, bolanooooo, tu na tem forumu srce ni važno, tu so pomembni posti ljudi,ki mislijo z glavo: " S čigavo ???" Ni nujno, da vedno samo s svojo.

@ tedyka, tvoje pisanje sem brala večkrat, preden sem ga razumela, ampak sem ga, čeprav bi jaz osebno napisala: " Kako mene v življenju nič ne moti!"

in sprašujem se: " Kaj je v življenju bolj pomembno? Srce, ali glava???? Moj odgovor na to vprašanje je popolnoma jasen: Srce bije naprej, ko glava odpove.....

babka1951

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

30. apr 2013 15:32

babka1951 je napisal/a:

Srce bije naprej, ko glava odpove.....

Ne nujno, tam v možganskem deblu je center, ki narekuje bitje srce.....................

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti