13. feb 2013 1:00
Ja, kot rečeno danes spet v nabavo razglednic. Ugotovim, da je praznik tudi danes, vendar večina trgovin dela. Najdem kiosk s lepo izbiro razglednic, ene pol ure zbiram, katere, pol se nekaj spomnem in se grem nekje usedet, da mal porazmislim: saj se prejemniki med sabo ne poznajo, lahko so razglednice enake, torej, grem nazaj zbirat, katero razglednico izbrat za vse. Čez ene pol ure ( ali kaj podobnega) se odločim. Ura je nekje okrog enih, jaz se odločim za obisk botaničnega vrta. Tale tukaj ( botanični vrt ) šteje med najboljše botanične vrtove ( tropske ) na svetu. Velik je nevem kolk hektarjev in seveda je iluzija, da bi vse to videl, pa niti ne zanima me kaj prida. Rad bi vsekakor videl kavo, kakav in tisto drevo ki daje gumo, sem prepričan, da to imajo tukaj. Odpeljem se z metrojem do zadnje postaje, zdi se mi, da ni treba komplicirat, lahko je vse peš, do vrta je po oceni cca 30 - 45 min, izpadlo je cela ura, mal nerodno, je zelo vroče,jaz klobuka nimam ( saj veste, da me ne prepoznajo ), sence pa tudi ni ne vem kolk, sreča paje, da so prodajalci piva in vode lepo razporejeni, sprehod je prijeten duž obale lagune Rodrigo de Freitas. Pri vrtu serprajz: danes ne dela. V vodiču Lonely planet piše, da dela vse dneve v letu, razen za božič in prvi dan novega leta. Pol pa človek začne mal premišljevat ( pa ne preveč intenzivno, itrak je vroče, da kakšna celica ne pregori ), namreč, a je boljše potovat s turistično agencijo ali sam. Pri agenciji te niti ne stane kaj več, imaš pa vse urejeno, ni nobenega serprajza. Oni poskrbijo za vse, za prevoz, za to kdaj si lačen, kdaj te bo tišalo na stranišče, kdaj boš zaspan, vse so prej preverili, vse dela. S turistično agencijo, v istem času vidiš precej več. Vendar se meni vseen moja varianta bolj dopade, sem prepričan, da veliko bolj doživim deželu na svoj način ..........................
Nazaj grede, spet peš, do copacabane, tam vsepovsod gužve, veliko cest zaprtih za promet, vsepovsod neko ropotanje, migajo z ritkami................ pojem kuhano koruzo in se počasi odpravim do postaje metroa. Termometer na plaži kaže 36 stopinj, seveda sem zaskrbljen, a bom tole zdržal, pa se mal pomatram ( uf, uf....... ) in zdržim.
ežoj