21. feb 2013 2:54
No, tole se že preveša v zaključno fazo, čez nekaj dni se vračam domov, vi pa dajte Velkovrha prepričat, naj potegne svoje zveze " tam gor " in enkrat uredi začetek pomladi, drugač me bo kap, ko se vrnem.
Danes prispeli v Rio s šesturno zamudo, vožnja trajala 26 namesto 20 ur, kaj vem zakaj. Drugač so nekaj dni nazaj premaknili ure v Brazilu in je sedaj razlika štiri ure ( a ne kot sem jaz sprva mislil, da v Foz do Iguacu imajo drugo uro ). Vožnja do sem mi ni težko padla, potekala je po drugi poti in bila zanimiva, na še več mestih se dalo videt tista polja do horizonta. iz Foz do ........., smo krenili po vremenu lepem za potovanje, cca 22 stopinj in tako bilo vse do Ria, kjer je takoj bilo 30 stopinj. Od avtobusne postaje do metroa niti ni tako daleč, vendar se nisem upal po tej vročini ( morda onega voznika rešilca, ki bi ga klicali meni na pomoč, zadene kap, pol bojo mene krivo gledali ) in se odločim za taxi. Takoj najdem hostel, se namestim in grem nekaj jest. Zberem neko ribo, riž in solato, zraven dodajo nek fižol, vse mi obleži kot kamen v želodcu in si rečem, jaz bom jedel kaj mi paše, pa naj se cela kulinarika postavi na glavo, paše pa mi razen zajtrka samo pivo, voda, koruza in sadje.
Odpravim se tudi iskat neko knjigarno ( e *ebiga, boste rkli, najprej letalski muzej, sedaj pa knjigarna, prsate ritomigice pa v jok ), našel vendar v zvrsti, ki me ja zanimala ( vi pa trikrat ugibajte katera je ) ni kaj prida v angleščini ali španščini.
Pri vrnitvi kupim v neki samopostrežbi kislo grozdje ( ne, nisam tako zbiral, je bilo zapakirano ) in lubenico, pol se ustavim nekje, da spijem pivo. Tam srečam nekog finančnog svetovalca iz avstralije.............. ja kriza je, kdo ve kako bo, pa ga nisem hotel vprašat, kaj misli, kdo orje in kopa in se poti v pekarni za kruh, ki ga je, in kdo redi prašiče za zrezke, ki jih je, in kaj ima od njega, kot finančnega svetovalca, ter če se mu zdi prav........... ah, pustimo.
Hostel je 300 m od plaže copacabana, morda se jutri tam mal namočim.
ežoj