3. feb 2013 12:53
mamamia je napisal/a: |
JAz grem mimo Ilicha ne da bi pogledala tja, kaj šele sedla, ker mi je prejšnja slaščičarna preveč globoko v spominu ostala - še iz otroškh let pomnim tamkajšnje odlične zagrebške in kremo v kozarcu. PA prve princeske smo tam jedli, več kot 40 let nazaj. Saj ne rečem, da Ilich nima dobrih reči, a "moja" slaščičarna ne bo nikoli. BI mi bilo kot skrunitev najlepšega spomina. IRacionalne misli pač, kaj morem.obujanje nekdanjih znanih MB slaščic. Javi se, ali pa počakaj na lepše vreme, pa bova šla vrt na Grajskem trgu preverjat, kako uspeva
mamamia
|
O to pa to. Sem že večkrat slišal da ILICH le deluje in vzbuja tiste PARIŽANSKE občutke na svoji več desetletni tradiciji. Škoda. A ohranil ga bom v lepem spominu. Spominu na nono, najine sprehode, snežne meteže, kepanje, sadne kreme v kozarcih ter zagrebške.
Vrt na grajskem trgu praviš. To pa mrbit vleče na FLORIJANA, ampak saj tam ne delajo omenjenih zadev, ali pač? Ali sem zamenjal grajski trg in dejansko dobrote prihajajo iz grajske kavarne. Vsekakor bo lepo in sončno vreme, ter razvajanje doprineslo k najinemu počutju. Drugače pa vmes hitim, da nekaj v sebi potešim. Katera je torej, draga mamamia, tvoja NAJ NAJ OMILJENA slaščičarna v mestu. Tokrat HOTEL DRAŠ pustiva ob strani.
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---