Dragi kuharski mojstri, lepo vas prosim za nasvet...
v več kot 20-ih letih kuhanja (že od osnovne šole naprej) izjemno rada kuham. A včerajšnja kuha me je dejansko ZAFRUSTRIRALA do amena... Vedno ko kuham piščančjo juho, so sestavine sledeče: čebul-samo narežem in "fliknem vmes", česen, paradižnikova mezga-ene 5 kom.celega popra,petršilj (tokrat je bil gomolj...),por,korenček, ter sol in domače piščančje prsi.
Po uri kuhanja sem poiskusila juho...in zazdelo se mi je, da je malce zagrenila....po uri in pol je bila grenkoba še hujša- odstranila sem meso in kuhala-bolj iz firbca kot ne-dalje...po 2h urah pa je juha postala grenka dobesedno KOT ŽOLČ!!!!!
Najbolj me jezi to, da sem jo vmes že neštetokrat kuhala-jo imamo vsaj 1x na teden ali 2 na jedilniku-skozi vsa leta-in ne morem razumeti, kako je možno z istimi sestavinami, ki jih uporabljam že vsa leta tako "kiksniti" pri eni izmed najbolj enostavnejših jedi...
Se mi je pa pred kakimi 8-10-timi leti zgodba 1-vič zgodila (samo ne vem, al je šlo za kostno, govejo ali piščančjo juho....je vseeno toliko časa vmes minilo....)... Ima kdo kak predlog oz zakaj hud... se mi je to zgodilo?
mačka27