17. feb 2013 23:10
Marjja, točno tako, kot si napisala. Kot vsako stvar, se je tudi mesenja treba lotiti. Jaz sem mamo velikokrat gledala, kako mesi testo, ko je rekla naj še jaz poskusim, sem rekla bom že, ko bo treba. Ko sem se poročila, pa nisem imela kilometrine. Še najbolj me je vzpodbudila moževa pripomba, da se sicer potico lahko kupi, ampak da je neprecenljivo, ko doma diši iz pečice. Potem pot do izdelka ni bila več dolga. Jaz mislim, da ročno gnetenje doda testu nekaj več ( nekateri z roko celo mešajo solato ), čeprav tudi strojčki dobro gnetejo. No, jaz mesim sama in prav uživam, ko mi testo lepo uspe. Sem pa rabila tudi nekaj časa, da sem začutila testo pod prsti. Nikoli pa ni bilo tako slabo, da bi ga zavrgla.
Kljub vsemu se nimam za kuharico a la Dragička, pa še vseh vrhunskih kulinaričark, ki jih spremljam na KulSlo. Moje torte niso za slikanje, pa tudi piškoti so sicer dobrega okusa, ampak pri izdelkih na teh straneh lahko samo zardevam. Potičko bi pa brez sramu tudi slikala. Pa pico tudi.
Kruhomat sicer imam, sem ga pa premalo uporabljala, tako da sem ga odnesla v počitniško hišico za vsak slučaj, če mi pečica zataji, ker mi je že.
naor