25. jan 2013 14:05
Največji kulinarični presežek v lanskem letu je bil odkritje sladice: Čokoladna krema na sadnem želeju od Mamamie. Se kar ne naveličamo te sladice, izvrstna je!
Od tort sem lani prvič pekla malinovo jogurtovo sanjsko fino torto od Boonkoo, čudovito in večkrat sem jo pripravila Izposatvi moram tudi Vendelinino afrodiziačno torto, sploh bela krema v njej mi je izvrstna!
Pri mesu sem najbolj ponosna na svoj prvič pripravljen rostbeef. Super mi je uspel in to po zaslugi termometra, za katerega sploh nisem vedla, da je v hiši. Moja pečica ima vgrajeno termosondo, s katero preverjaš ali je meso pečeno. Super uporabna zadeva. Od mesnih zadev moram izpostavit še Zzakovo svinjsko ribico po primorsko. Pa Bannanin enostaven vendar po okusu čudovit Pršutni prigrizek. Pa Jovitine špargljeve zvitke, kako pa je to božansko.
V lanskem letu sem začela sama kuhati govejo juho in zdaj jo pripravljam cca 2x na mesec. Zdaj sem v fazi priprave rahlih in mehkih zdrobovih žličnikov, trikrat sem ji pripravljala, vsakič so bili trdi kot kamen. Ampak obupala ne bom, itak
Za letos imam v mislih selitev kitajske kuhinje v našo kulinarično rezidenco. Psihične priprave potekajo že dolgo, enkrat si moram vzeti čas in prebrati vse nasvete na to temo na kulinariki. Potem pa v akcijo!
Aja lani sem prvič pripravljala tudi sarmo, mi je tudi uspela, na kar sem izredno ponosna. Dolga leta sem imela ob določenih receptih strahospoštovanje (goveja juha, potica, sarma, rostbeef, kitajska hrana), pa sem pri vseh uspešno podrla famo. No kitajc je še neraziskano področje, ampak mislim da je leto 2013 tapravo za odkrivanje tega dela kulinaričnega sveta.
Vilma