21. jan 2013 20:16
Sama sem dolga leta nazaj razmišljala isto, kot carsolina in bi takrat vsakemu isto svetovala, ne le za varanje, ampak še za marsikaj. Zdaj, ko sem v vezi že skoraj 2 desetletji, kar nekaj let starejša, ko sem videla že veliko resničnih zgodb in ugotovila, da romani niso to, kar v resnici ponuja življenje, gledam drugače. Nisem se še soočila z varanjem, ampak danes vem, da smo samo ljudje in da tudi varanje ima neke globlje vzroke. Predvsem pa vem, da nihče na svetu ne živi življenja nikogar drugega in zato ne moremo in ne smemo soditi nikogar, razen sebe.
Ko se zdaj znajdem v situaciji, ko nekdo želi nasvet, kaj naj stori glede tega in onega v zakonu, povem, da nimam pojma. Da niti tega ne morem z gotovostjo povedati, kako bi sama v isti situaciji reagirala, kaj šele, da bi se odločala o tujem življenju. In da bo najlažje pomagal strokovnjak, jaz pa lahko le podpiram in sem rama za jok, ne glede na odločitev. Ker jaz tega življenja ne bom živela...
Ko boš prespala nekaj noči, bo lažje. Hudo bo verjetno še dolgo, ampak če se imata rada, če sta pripravljena reševati zakon skupaj, bo že šlo. Če ne bo šlo, bo življenje teklo dalje.
Za Polono Fister se pa splača potruditi. Včasih je baje ponujala možnost, da jo, če si v veliki stiski, pokličeš kaj prej, pa se potem, ko je hujše mimo, dogovarjaš za naprej. Poskusi. Meni je bila nekoč v veliko pomoč v neki krizi in mi ni žal niti centa.
čoko