18. jan 2013 15:48
Janis, tu ni nihče nikogar nadiral.
Je pa potrebno postaviti črto. Črta se postavi vedno in vsakič, ko nekdo pod formo vprašanja pričakuje, da bo nekdo tretji rešil ta problem. Ker je tako ravnanje preprosto zavržno.
In je treba znati - poleg prepoznavanja vprašanja - prepoznati dejansko vsebino (the logic behind).
Izvoli, poglej tale topiv. Najprej se pozdravljajo "bejbe". Tule se res pozdravljamo na različne načine (tudi jaz koga nasavljam neformaalno) - ampak po tem, ko je človek že nekaj časa na forumu in malo razume pulz foruma. Če pa me nekdo v prvem postu nagovori z bejbo, potem je moja dolžnost, da zaradi spoštovanja sebe in ostalih, povem, da je tako ravnanje neprimerno.
Oziroma, Janis, ko te bo prvič mlajša sodelavka, ko bo ravno začela s službo, po možnosti na prvem srečanju, nagovorila z "bejbo" - se spomni tele diskusije tule.
Druga stvar je znani najstniški lenitis. Smo imeli vsi te napade. Razlika je samo v tem, kako so se izšli. Meni se ravno niso in sem strahotno hvaležna staršem, da nista popuščala. In resnici na ljubo, vsak kolikor toliko razumen odrasel človek ve, da ni nobene potrebe popuščanju najstniški lenobi. In da, če ima kaj objektivnosti, je lahko hvaležen vsem, ki so mu, ko je bil samnajstnik, take napade takoj prebrali in niso nasedli.
Tretja stvar: Če je kdorkoli kadarkoli nesrečen zaradi tega, ker je nekdo tretji o določeni zadevi sestavil kolikor toliko artikulirano mnenje, potem se ta nesreča in stiska najbolje rešo tako, da nesrečnik premisli, kako lako sam izboljša svojo artikuliranost. Zaganjanje v/na prazno pa ravno ne izboljšuje nikogaršnje artikuliranosti.
Vendelina jr.