7. jan 2013 18:55
Uh, jaz sem Lilo Roza razumela, da se ji zdi cena preveč navita, ne da se hvali, kaj si je privoščila.
Cena bio, eko, presnih in podobnih izdelkov me vedno znova razjezi. Občutek imam, da trgovci spretno izkoriščajo dejstvo, da so nekateri ljudje žal odvisni od njihovih izdelkov - na primer morajo kupiti ajdovo moko s certifikatom, da je res brez glutena (ker sicer lahko dobijo hud napad). Ali presno čokolado, ker je ena redkih, v kateri ni oreškov, sojinega lecitina in mleka. Ali ovčji jogurt, da bi bolnemu otroku zagotovili vsaj nekaj zdravih mlečnih beljakovin, ker ostalih ne prenaša.
Seveda obstajajo ljudje, ki se, kot temu reče moja prijateljica, 'eko preseravajo' (oprostite izrazu) in si določene stvari z lahkoto privoščijo, da se počutijo bolj 'in'. Take bolj malo briga cena. Dražje je, bolj se jim zdi fino in eskluzivno.
So pa tudi taki, ki nimajo veliko denarja. A si vseeno sem pa tja privoščijo presno tortico. Ker je res dobra. Ker jo lahko pojedo brez posledic za zdravje. Ker... ni veliko stvari, s katerimi bi se v življenju pocrkljali. In da je cena tako navita, je... preprosto grdo.
Ne vem, kako je pri vas, a trgovka v naši lokalni trgovini z zdravo prehrano pravi, da je drugih veliko več kot prvih.
Saj bi rekla, kupite oreške, datlje in podobno ter si same naredite torte... ampak jebela cesta, meni krema nikoli ne uspe tako kremasta in trdna kot v tistih kupljenih. Prav rada bi bila muha na zidu, kaj delajo, da je taka.
tulka