4. jan 2013 23:49
Mene so pred vstopom otroka v šolo opomnili, da je za to starost meja koncentracije in sedenja pri miru nekje 5 minut, ko sem nekaj težila...
Torej ni za pričakovat, da bo zdravi 5-letnik sedel pri mizi popolnoma na miru in tiho ves čas, ki ga porabijo starši, da se v miru najejo... Če koga motijo otroci, naj pač gre v hotel za penzioniste, a ne? Seveda to ne pomeni, da je restavracija igrišče, dirkališče in prostor za kričanje, je pa utopično pričakovati, da se je do te starosti že doma vsega naučil... Včasih pač delajo po svoje in je pač tam trenutek za vzgajanje...
Glede oblačil se mi zdi neka zdrava meja primerna, da se ne pride ravno s teka ves prepoten ali v pižami in jutranji halji (videno letos), ampak ravo večerna toaleta, kravata, salonarji in podobno, ko si na dopustu... Če komu paše, naj izvoli. Jaz sem na dopustu in nihče ne bo dobil manj hrane, osebje pa nič manj spoštovanja, če pridem v kavbojkah.
Glede odnašanja hrane- včasih vzamemo 1 ali 2 kosa sadja, vedno z dovoljenjem osebja. Tako nam ni treba vlačiti torbic in vrečk in se skrivaj odplaziti iz restavracije.
Predvsem pa se ponavadi z dopusta (razen res ekstremnih primerkov) ne spomnim nikogar, niti kaj je počel, še manj, kaj je oblekel. Sem na dopustu z družino in se izjemoma posvečamo izključno drug drugemu, saj je to edini čas samo za nas. Ne glede na to, če smo v hotelu s 5***** ali v prikolici v kampu brez zvezdic.
čoko