31. dec 2012 15:57
Z marsičem napisanim se strinjam in ni mi treba posebej omenjati, da spada sem Vendyjin zapis, pa tisti kratek stavek od Mišzmoke je še kako zadetek v črno!
Jaz sem prišla do tega spoznanja, da je neprimerno obnašanje, kot ga opisujete, vsesplošno. Opazi se ga dosti več zato, ker danes si veliko več ljudi lahko privošči take all inclusive počitnice. In ker pač plačajo, potem si mislijo, da pač morajo čim več dobiti od vsega. Pa po pravici povem, da je hrana v teh all inclusive redko gurmanski presežek. Vsaj če prmerjam s svojim kuhanjem.
MIslim, da ne bom povedala nič posbnega:
Najbolj mi gredo na živce ljudje, ki si nabašejo krožnike polne hrane in potem kracajo po njem in večino pustijo, da konča v smeteh.
Ne maram, da mi okrog bifeja hodijo kot medoti kosmati možje v spodnjih majicah ( pri nas jim rečejo: Wife beater shirts). Za letošnji oddih sem izbrala hotel, kjer si se moral minimalno obleči, če si hotel na zajtrk (Kratke hlače in mikice za moške ter obleka za ženske, moja je bila samo taka, s katero grem navadno na plažo, ni bilo nič rihtanja), kosilo v baru na obali, zvečer pa tudi moj dragi nima nič proti temu, da si natakne platnene hlače in majčko/srajco z ovratnikom za na lepo večerjo v dvoje, ki po najinem izboru ni nikoli all you can eat bar. In zelo všeč mu je, ko si nataknem sandalčke, obleko in make/up za romantično večerjo. Letos sem parkrat opazila, da ljudem niso dovolili vstopa v restavracijo zaradi neprimernih oblačil. :)
Ne maram, da se ljudje derejo kot majmuni na plaži ali okoli bazena ravno 5 minut po tistem, ko zadremam v senci. Ali pa ne dremam in samo želim mir s knjigo v rokah. Ali mir in tišino nasploh. Tišino, ki jo pričakujem, ko pridem na oddih v hotel, za katerega "je znano", da je intimen, romantičen in kajpavemkajše.
Otrok na oddihu okoli naju ni bilo že par let, ker njihovega vreščanjana počitnicah v dvoje enostavno ne prenesem.
Od letos naprej ne hodim v hotele polne Američanov.
Vanja