2. jan 2013 15:33
Ne gre, da bi človek iz ene izkušnje izvajal univerzalni zakon.
Ampak je pa tako, da velja predvidevati, da bomo srečali eno maso breobzirneževih. Sicer brezobzirnih na različne načine, amapk vsekakor skupno brezobzirni do take točke, da ne premislijo posledic svojega delovanja. Lahko, da kdo še nekaj časa ne bo hodil po hotelskih počitnicah. Ampak v kampih je tudi precej familij s strašljivimi mamami, ki non-stop organizirajo svoje pleme po celem kampu in tudi tam je masa vreščečih otrok.
Pa morda ne boste šli na počtinice z letalom in se vam ne bo zgodilo, da bo tam kak dveletnik tekel po letalskih hojnici ves čas poleta in se zaletaval v vozičke od osebja. In morda se vam ne bo zgodilo, da bi razmišljali, ali tistega dveletnika ustaviti in mu razložiti (tako, da bodo njegovoi starši nedvoumno slišali), da hojnica ni za teči gor in dol in da ima da sedi pri starših. In morda se vam ne bo zgodilo, da bi se zalotili ob misli, "pa kako ta dva otopelo gledata, kako otrok dela kraval in se ne zmeni za njune proseče stavke, da naj neha" in morda se vam ravno v letalu ne bo zgodilo, da bi razmišljali, kakšna potencialna strašljiva oseba bo tale dveletnik čez kakih 12 let, ker že sedaj ne spoštuje avtoritete staršev, pri 14h je pa itak ne bo..... Morda se vam to ne bo zgodilo v letalu. Se vam bo pa zanesljivo zgodilo v kakšni čakalnici zdravstvenega doma.
Pa morda boste preživeli življenje brez bergel, vozičkov in kar je še tega. In morda bodo tudi člani faše familiji te sreče. In zato se vam ne bo treba nikoli v življenju boriti za parking za vas, ker pač ne boste imeli telesnega hendikepa. Ampak verjetnost, da boste življenje preživeli ne da bi srečali vsaj enega totalnega primitivca, ki bo parkiral na prostoru za ljudi s telesnim hendikepom ....ta verjetnost je minimalna. In kaj boste storili, ko prvič srečate tako primitivno kreaturo? Jo boste opozorili, da je parkiranje na takem mestu popolnoma zavržno početje? Boste vztrajali pri tem in to večrkat, tudi če vas bo ta kreatura nadrla z maksimalno artikuliranim stavkom v smislu "zase se brigi"? Jaz sem enkrat (in endinkrat), ko me je eno ženšče takole nadrlo, tej isti osebi pokazala, kako se zvije roka na hrbtu (nisem blazno ponosna na uporabo učne metode, ampak zaleglo je)....je vzvratno tekla nazaj preparkirat avto... Mislim, da nikoli več ne bo parkirala na mestu za telesno nendikepirane.
In kot so rekle punce, ki uporabljajo javni prevoz - ni treba iti na počitnice, acid-test omike lahko izvajate na prvem avtobusu. Me v resnici zanima, če bo kdo imel rezultat (ker, da se razumemo, tistim, ki pravijo, da ne opazijo, kaj počnejo ljudje okoli njih, da se "brigajo samo zase in da druge pustijo pri miru", tistim ravno ne verjeamem - ker takole nič opaziti bi eventuelno še pridala kakšnemu novemu genialcu tipo Einstein, ne pa povprečnemu registriranemu uporabniku tega portala), ko bodo okrog njega sami omikani in prijazni ljudje, ki se bodo trudili, da s svojim delovanjem ne iriitirajo vseh ostalih čez mejo neke precej blagohotno definirane znosnosti.
Vendelina jr.