28. dec 2012 21:19
Jaz bi naredila klasično preizkušeno kosilo. To v čem si najboljša in ti bo gotovo ratalo.
Za kosilo juho, nekaj iz pečice, solato, za posladek pa pecivo, ki ga pripraviš prejšnji dan ali speci jabolčni zavitek. Če bo kosilo ob 13h, ga daj v pečico pol ure prej, da se bo med kosilom še pekel. Po kosilu boste malo pokramljali "štrudelj" se bo hladil, ti boš pa skuhala kavico. Zraven peciva ponudi kepico sladoleda, vanilijevega npr.
Za večerjo si dopoldan pripravi narezek, ki ga daš na mizo, ko gosti pridejo. Potem pa spet nekaj, kar je tvoja specialiteta in obvladaš, ter ti ne vzame preveč časa.
Na Štajerskem koncu v tem času radi ponudimo kislo zelje ali repo, zraven krvavice, pečenice ali pečenko. Če boš delala v pečici dodaj krompir (tudi tega si lahko prej nalupiš in pustiš v vodi), tik pred pečenjem ga osušiš in narežeš. Zelje in repa je odlična tudi naslednji dan, zato lahko skuhaš prej.
Jaz sem ravno danes narezala in pomešala sestavine za giros. V naslednjih dneh se bo kdo nenapovedano narisal na vratih, jaz bom pa dala na pult električni "picopek", in v 15-20 minutah bo odličen obrok na mizi. Zraven pečena paprika s sveže naribanim parmezanom in drobno narezana čebula s kislo smetano.
ribica, tvoji kaneloni so zanimivi razen tulcev, ki jih v naši hiše ne bi spravila v promet. Palačinke so pa palačinke. Pa tudi te lahko spečeš prejšnji dan in pokriješ. Naslednji dan jih tako nadevane in polite z bešemelom pečeš v pečici.
jovita