Pozdravljeni!. Ima kdo kakšno idejo, kako pobarvati sladkor (zelena, rdeča),..
lp
PIARA1
Pozdravljeni!. Ima kdo kakšno idejo, kako pobarvati sladkor (zelena, rdeča),..
lp
PIARA1
18. dec 2012 13:34
Tu http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3493 je nekaj idej o barvanju;
s špiritom je preizkušeno dobro.
LP, V.
22. jun 2013 0:30
Js pa morem priznat, da mi tole s špiritom in sladkorjem ni čisto najbolj jasno; a ni špirit nevaren? Bi pa potrebovala roza sladkor (imam barve v prahu...)
neilona
22. jun 2013 0:47
Alkohol, izpostavljen zraku - izhlapevanje in podobno, saj veš - je, kot strah ... znotraj votel, okrog ga pa nič ni.
s0ncek*
22. jun 2013 5:34
Jaz ga barvam tako, da sladkor stresem v vrečko (prozorna za živila), dodam malo barve v gelu, vrečko spnem s plastično sponko, nato pa sladkor v vrečko drgnem oziroma mučkam med seboj. Počasi se ves sladkor v vrečki obarva.
DBpek http://easy-recepti.blogspot.com/
22. jun 2013 14:24
neilona je napisal/a: |
Js pa morem priznat, da mi tole s špiritom in sladkorjem ni čisto najbolj jasno; a ni špirit nevaren? Bi pa potrebovala roza sladkor (imam barve v prahu...)
|
Itak da špirit izhlapi (če ne verjameš, na steklo našpricaj steleks in počakaj). Vloga špirita je v tem, da raztopi barvo in z raztopino le oblije kristale sladkorja in nato izhlapi. Ker sladkor ni topen v špiritu, kristali da ohranijo lepo obliko- dobiš dobiš suhe, obarvane kristalčke sladkorja. Če bi namesto špirita vzela vodo, bi se kristali delno raztopili in to ne bi bilo več to. V bistvu dobiš en sladek, obarvan poc.
Barvaš pa lahko tako, kot DBpek (hvala za dobro idejo!), le da namesto gela uporabiš raztopino barve v špiritu, ki jo v vrečko dodajaš po potrebi (tako bo poraba špirita res minimalna).
Kar se tiče nevarnosti špirita- v prevelikih količinah je seveda nevaren, vendar je, če gre verjeti tabeli na wikipediji, namizna sol precej bolj opasna . Sicer pa ti je že s0ncek* vse povedala- strah pa to....
LP, V.
25. jun 2013 13:47
Sladkor enostavno pobarvaš tako, da ga daš na peki papir, gor kapneš par kapljic (odvisno od željene intenzivnosti) tekoče jedilne barve in sladkor mešaš z žliško, dokler se ves ne pobarva. Potem ga pusti na zraku, da se posuši, in občasno premešaj, da se ne sprime. Tekoče jedilne barve se da kupiti skoraj v vsaki trgovini, na polici za peko, Schwartau (dr. Oetker), pakirano skupaj modra/ zelena/ rdeča/ rumena, rdeča škatlica z narisanim piškotom mucek. Uporabljajo se pri barvanju smetane, fondanta, tičine...
lollypop
26. jun 2013 11:32
Poizkusi kar tako, da v vrečko daš sladkor v prahu in malo rdeče barve v prahu ter dobro stresaj. Mislim, da ni treba barve nič raztopiti, poizkusi najprej z majhno količino. To sem videla na eni tv oddaji, jaz sem delala samo s tekočimi barvami, ker jih v prahu nimam in jih nisem zaradi tega kupovala.
Aja še ena malo izven teme... Dr. Oetker ima sedaj jedilne barve v gelu (tubice) pakirane tudi posamezno, jih imajo v vseh večjih trgovinah. So pa rumena, rdeča, modra, zelena in črna barva na voljo.
*Alisha*Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Srbski pasulj
Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto