17. dec 2012 12:31
Pred leti sem cel silvesterski dan porabila za kuhanje, tako, da sem bila na koncu tako utrujena, da je izginil ves čar praznika. Običajno sem še sarme delala za naslednji dan, ko sem povabila obe bratove družine...In sem si rekla, nikoli več ali pa naj kdo pomaga. Od takrat dalje nimamo več druženja ob sarmah, če pa bi jih že kdo, ki pride voščit, vzamem iz zamrzovalnika, saj jih delam nekaj dni prej. Itak ponavadi naslednji dan ni nihče preveč lačen, najbolj prija goveja juha, Za letos še ne vem, najbrž bosta punci s prijatelji, mi trije pa najbrž sami, če se še kaj ne zmenimo na hitro. Ponavadi so takšne zabave v zadnjem hipu najlepše. Če pa že bo treba kaj pripraviti, bo le ena predjed, ena glavna jed, za zvečer pa kaki kanpejčki.
Sedaj imamo vsako leto z prijatelji prednovoletno srečanje v stilu silvestra. Prvo leto smo imeli ogromno hrane, več predjedi, 2 vrsti glavne jedi, priloge, solate,potem pa še sarme, obaro....Vsi smo prinesli preveč in pol je ostalo. Tako smo se za letos zmenili, da bo hladni meni. Kanapejčki, hobotnica v solati, biftek, narezek in seveda sladice ( vsak nekaj prinese) Dovolj raznovrstno za cc. 15 ljudi in primerno za nekaj urno druženje. Biftek kar kupimo, vse ostalo pa ne terja veliko dela. Vsak vloži nekaj dela in to je to.
Se pa bom bolj pripravila za Božič. Zaenkrat že vem, da bomo razširjena družina. Ideji imam dve. Prva je mešana predjed nekaj morskega, nekaj ne, ker vem kdo kaj ima rad, kdo ne. Zatem pečena riba, krompir, motovilec.
Druga ideja pa je hladna predjed recimo pršut, biftek, zatem mesna jed in sicer piščanec in nadevana sv.ribica, gratiniran krompir, zelenjava, motovilec.
Bomo videli kako se bodo odločili.
Za sladico pa piškoti in domači rafaello, ferer roche in rumove kroglice. Če bo kaka punca ponudila roko za pomoč bo nutelina torta z bananami. Okrašena z zvezdicami.
Nič ne bom preveč komplicirala, ker želim, da mi ostane še dovolj časa za obisk pri moji mami in če le ne bo preveč grdo sprehod po okrašeni Ljubljani?
Saj celo leto nekaj ustvarjam in presenečam, naj bo tokrat praznik tudi zame.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 17.dec 2012 12:33