12. dec 2012 4:14
ežoj je napisal/a: |
ma en kp stvari me zanima, kaj pa, če bi to mal pojasnila, posebej staršem, ki ne morejo plačat malico otrokom v šoli in so ti lačni, lačni gredo od doma, lašni domov pridejo, lačni gredo spat............. bojo zelo veseli tvoje razlage o prehranjevanju cuckov.
ežoj
|
Ežoj, oprosti, ampak tak odnos pa res ni potreben. Zakaj je potrebno provocirati na tak način? Kolikor se spomnim se ni pri 1001 receptu za razne "življenjsko zelo potrebne" bogato okašene torte, peciva itd. nihče obregnil ob avtorja, češ "kako svojo potrato sestavin pojasni tistim, ki še malice ne morejo plačati otrokom". Prav tako se ni nikoli nihče obregnil ob avtorje zapisov z eksotičnih potovanj, med katerimi si tudi sam, češ da "bi lahko pomislili na starše, ki otrokom še enega izleta ne morejo plačati" ... ne vem, čemu je treba s tako alergijo odgovarjati na zapis Roncolino. Mislim, da si krivičen.
Zato, ker govori o prehrani "cuckov"?
Zato, ker je se tisti, ki tukaj piše "kuha divjačino cuckom" dolžan komu opravičevati, tisti, ki s svojim denarjem počne nekaj drugega, kar družinam z lačnimi otroki prav tako nič ne pomaga, pa ne? Zakaj pa k podobnem razmisleku nikoli ne pozoveš koga, ki na tem istem forum v neskončnost izbira med tako in onako "de luxe" pašteto, pa se zmrduje nad to ali ono gostilno ali prehrambenim izdelkom iz katere od trgovskih verig ali tistega, ki komplicira, kakšne barve stene in zavese naj ima v kuhinji, medtem, ko nekateri niti za najemnino nimajo ...
Za to, da so v današnjem času nekateri otroci od jutra do večera lačni, ni kriva ne Roncolino (ki si pač lahko privošči kuhati meso tudi za psa), ne katera od članic, ki si lahko privošči kupovati vsako sezono nova modna oblačila, ne tisti, ki si bo letos lahko privoščil kupiti na kupe sestavin za peko piškotov, ki jih bo pozneje podaril svojim prijateljem (ki verjetno niso lačni), ne ti, ki si privoščiš svoje užitke in ne jaz, ki si lahko plačam mesečno naročnino na internet in svoj računalnik, da sploh lahko tule pišem (medtem, ko moramo še vedno državljani sami zbirati denar za nakup posebnega računalnika za kakega slepega otroka, ker njegovi starši sami tega ne zmorejo) in ne nekdo, ki ima konja, za katerega plačuje mesečno oskrbo in kupuje oves itd. in tudi ne tisti, ki ima in vzdržuje cestni motor za nedeljske užitke ...
To, da so v našem času potrebne akcije tipa "siti besed" je žalostno dejstvo, vprašanje, kako naj odgovorni za to stanje pojasnijo svoje pametne "izračune", na podlagi katerih je toliko otrok lačnih, to pojasnijo materam in očetom teh otrok, je treba nasloviti njim. Ministrstvo za delo, družino je pravi naslov.
Tudi če se vsi lastniki psov, mačk, morskih prašičkov, kanarčkov in drugih "nekoristnih" živalim odrečeno tem živalim, temu našemu "luksuzu", bo to spremenilo stanje v naši državi? Ali smo morda na koncu ravni mi tisti, ki vsak teden pošljemo kak SMS na humanitarno številko in brez pojasnjevanja na forumih vsaj malenkost pomagamo tistim, ki imajo še manj kot mi?
Mojca