Pred leti sem nekajkrat naredila marmorni kolač, vendar so mi ga potem domači odsvetovali. Da ni preveč dober, da je suh. Še vedno pa ga imam rada i
Lepo prosim za recept.
Temo je spremenil(a) mimika dne 05. feb 2004 08:07:51
Pred leti sem nekajkrat naredila marmorni kolač, vendar so mi ga potem domači odsvetovali. Da ni preveč dober, da je suh. Še vedno pa ga imam rada i
Lepo prosim za recept.
Temo je spremenil(a) mimika dne 05. feb 2004 08:07:51
5. feb 2004 10:17
200 g masla in 200 g sladkorja stepaš 1/2 minute, dodaš 4 jajca enega za drugim, da krama naraste, dodaš 500 g moke, 1 pecilni prašek in 125 ml mleka. 1/2 testa daš v pekač, v preostalo maso pa vmešaš 5 dak kakava. Lahko pa v maso vmešaš 500 g rozin in imaš rozinov kolač. Pečeš 1 uro pri 200 stopinj C. Poskusi. Lep pozdrav, Klavdija
5. feb 2004 12:26
Še moj recept: 7 jajc 7 žlic moke 1 pecilni prašek 7 žlic sladkorja 1 vanilij sladkor 7 žlic masla 7 žlic kakava 1 žlico ruma Pečeš približno 50 min. Lep pozdrav, Martina martinas
10. feb 2004 9:09
Takole je pa meni všeč: 25 dag masla in 25 dag sladkorja penasto mešam, postopoma dodajam 3 jajca in 2-3 žlice ruma. 50 dag moke in pecilni prašek presejem in postopoma dodam maslu. Vmes prlivam tudi mleko (malo več kot 1 dl). Testo ne sme biti preredko, samo toliko, da gre teško z žlice. 2/3 testa dam v model za šarkelj. V ostalo testo dam 3 dag kakava, 3 dag sladkorja, 2-3 žlice smetane ali mleka in 5 dag mletih mandljev, orehov ali lešnikov. Dam v model, pomešam z vilicami in spečem 1 uro pri 200 stopinjah C. Katja
10. feb 2004 12:56
Mimika, kaj pa, ce je bil tvoj kolac presuh, ker si ga malo predolgo pekla? To se nam je namrec ze zgodilo....moj recept (podedovan od babice) je podoben kot Katjin, le s 5 jajci, zato pa brez smetane in mandljev. Pa se nekaj: masleni kremi ne dodajam celih jajc, ampak le rumenjake, iz beljakov pa stepem sneg (obvezno s scepcem soli) in ga dodam vsaki masi posebej na koncu. Cas peke moras pa tako ali tako ugotoviti sama. Lep pozdrav, Sonja
17. feb 2004 16:29
Hvala za vse nasvete in recepte. Kmalu jih bom poskusila. Sporočim rezultate.
1. mar 2005 18:13
Katja, recept sem preizkusila. Marmorni kolač je odličen, sočen. Nisem dodala le mandeljev. Pekla sem ga pri 180 stopinjah, 45 minut. Da je bil pečen sem se prepričala s poiskusom, vbod noža v kolač. Hvala in lp.
1. mar 2005 19:39
A je marmorni kolač in šarkelj isto? Sprašujem, ker se šarklja spominjam iz otroštvo in mi je bil hudo dober (spomnim se, da je bil sočen in z rozinami), in če je to to, potem že hitim v kuhinjo! Lp, Tjas
1. mar 2005 19:39
MIMIKA ,če imaš rada banane ti napišem recept marmornega kolača z bananami ,meni je najboljši ,ker je tako zelooooooooo sočennnnnnnnnn lp Marta
1. mar 2005 19:51
še meni Marta!
1. mar 2005 21:14
V ČETRTEK ,lahko noč in fajn ajčkajte . MartaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Široki rezanci z grahovim pestom
Poširane hruške