7. okt 2013 19:16
Dragi moj Brando, v bolnici ali pod rušo, boš ležal le, če se boš preveč napokal. Toliko dobrega imajo, da boš težko izbral, med čem se boš odločil. Vaši organizatorji to že vejo, sklepam po tem, ker greste med tednom, ko ni take gneče in se vam bodo še bolje posvetili. Je to spet postala ena dobra postojanka za pobeg iz betona, za nas , kakor pravi naor .
Ni dolgo nazaj, ko smo gor praznovali prijateljev rojstni dan ( pred tem, kar desetletje z mojim nisva bila ) in povem ti, da sem bila v vseh pogledih pozitivno presenečena. Hrana odlična, vsaj tisto, kar smo mi jedli: šefove domače klobase, salame, meso iz tunke, prava kmečka tlačenka z veliko čebule in bučnim oljem, tisto pristno gobovo juho, ki ni vsebovala niti kančka kakšne primesi iz vrečke, goveja z ravno pravšno količino tistih mastnih cinkov in ribano kašo, pohano pišče, tako lepo hrustljavogora tenstanega krompirja, pa še smo prosili za repete,jagenček iz pečice,goveji file z brusnično omako in nekim koprivnim štrukljem, mešane solate, ravno prav zbeljene, pol se je družba pa še basala z nekimi sladicami, nooo jaz ne, sem raje tisti čas mal
Odlično je bilo, domačno in od kmečke peči tako zelo toplo. Glede cene ti pa nič ne znam povedat, ker cehe naš prijatelj ni hotel izdati. Je pa rekel: Nič se sekirat, čez en mesec ponovimo, takrat dobim prvo avstrijsko
penzijo .
Imej se lepo, upam, da preživiš , potem pa nujno kaj poročaj
babka1951