Pozdravljeni !
Prišel je čas krvavic pa sem se odločil, da za 'probo' vzamem eno pri lokalnem mesarju ( M..... ) iz enostavnega razloga, ker vem da je dobre krvavice težko najti. V mislih imam krvavice, ki smo jih jedli na dolenjskem in ki jih še danes odlično pripravi moja mama ampak letos jih žal ne bo. Torej govorim o krvavicah kjer je notri ješprenj, prosena kaša, ajdova kaša, riž ... kakor kje in v različnih razmerjih.
Krvavico dam v pečico, naštimam na 180.. Po 15 minutah jo grem obrnit, odprem pečimo in mi v glavo butne močan vonj, po kateri začimbi že, aha majaron. Ta vonj je bil tako močan, da sem pomislil, če nisem vzel mogoče majaronove klobase . Ok, spečem zadevo do konca, cca 50 minut, ni počla ( dober kuhar ), koža nekako ni bila videti pečena tako kot bi morala bit, čeprav je že bila dovolj trda oz. hrustljava.
Odrežem kos in pogledam strukturo, medtem ko mi je v nos tolkel vonj majarona v taki meri, kot če nos nastavite direkt na posodico v kateri imate majaron, BLJAK. V tej strukturi ni bilo razločiti sestavin, bil je en sam, rahlo preslan, premasten poc, odrezan kos ni uspel ohranit oblike, saj je vsebina drsela ven kot mehak beton.
Sem pa iz Lj zato bi me zanimalo kje na tem koncu bi našli krvavice po pravem receptu.
Hvala za odgovore,
lp, Bojan
P.s. Če pa koga zanima kje je to, da se ni bi slučajno zaj..., kot sem se jaz, pa na z.s.
Temo je spremenil(a) BojanI dne 1. dec 2012 8:01
Temo je spremenil(a) BojanI dne 1. dec 2012 8:02