Pozdravljeni !
Prišel je časo'>o'>o'>o'> krvavic pa sem se odločil, da za 'probo' vzamem eno'>o pri lokalnem mesarju ( M..... )o'>o'>o'>o'> iz enostavnega razloga, ker vem da je dobreo'>o'>o'>o'> krvavice težko'>o najti. V mislih imamo'>o'>o'>o'> krvavice, ki smo'>o jih jedli na dolenjskem in ki jih še danes odlično'>o pripravi moja mama ampak letos jih žal ne bo'>o. Torej govorimo'> o krvavicah kjer je notri ješprenj, prosena kaša, ajdova kaša, riž ... kakor kje in v različnih razmerjih.
o'>o'>o'>o'>Krvavico'>o dam v pečico'>o, naštimam na 180.. Po'>o 15 minutah jo'>o grem obrnit, odprem pečimo'>o in mi v glavo'>o butne močan vonj, po'>o kateri začimbi že, aha majaron. Ta vonj je bil tako'>o močan, da sem pomislil, če nisem vzel mogoče majaronove klobase . Ok, spečem zadevo'>o do'>o konca, cca 50 minut, ni počla ( dober kuhar ), koža nekako'>o ni bila videti pečena tako'>o kot bi morala bit, čeprav je že bila dovolj trda oz. hrustljava.
Odrežem kos in pogledam strukturo'>o, medtem ko'>o mi je v nos tolkel vonj majarona v taki meri, kot če nos nastavite direkt na posodico'>o v kateri imate majaron, BLJAK. V tej strukturi ni bilo'>o razločiti sestavin, bil je en sam, rahlo'>o preslan, premasten poc, odrezan kos ni uspel ohranit oblike, saj je vsebina drsela ven kot mehak beton.
Sem pao'>o'>o'>o'> iz Lj zato'>o bi me zanimalo'>o kje na tem koncu bi našlio'>o'>o'>o'> krvavice po'>o pravem receptu.
Hvala za odgovore,
lp, Bojan
P.s. Če pa koga zanima kje je to'>o, da se ni bi slučajno'>o zaj..., kot sem se jaz, pa na z.s.
Temo'>o je spremenil(a) BojanI dne 1. dec 2012 8:01
Temo'>o je spremenil(a) BojanI dne 1. dec 2012 8:02