27. nov 2012 22:05
darjuška je napisal/a: |
Vrtejbenka je napisal/a: | darjuška je napisal/a: | Sestavine, ki zadostujejo za torto s premerom 22 pomnoži z 1,4 in dobiš sestavine za torto premera 26 cm. Pa dobro peko. P.S. - je pa ga. Alenka mojstrica svojega poklica. Veselim se že v naprej njenega tečaja na katerega grem v četrtek.
http://www.mojalbum.com/tajda
|
Alenka je res mojstrica svojega poklica..žal pa nad njenim tečaj nismo bile zadovoljne..ni rečeno,da mojster zna podat znanje naprej..smo bile bolj zadovoljne z tečaji pri mojstru Golajtu v Škofji Loki,čeprav je za nas primorce malo več poti.Več znanja smo odnesle pri njem...pa še fajn babji dan smo imele..
Vrtejbenka
|
Ja, ljudje smo si različni in na naše zadovoljstvo lahko vpliva več dejavnikov. Sama sem bila pri njej na tečaju peke potic in moram reči, da jo pečem samo še po njenih receptih. Pa sem bila na poticah tudi pri Goljatu, pa na kar nekaj drugih tečajih tudi. Tudi pri njem sem dobila precej znanj. Da pa se povrnem k matematiki in tortam - videla sem gradivo za pridobitev naziva mojster slaščičar, kjer je bila ena naloga tudi preračun surovin glede na različne velikosti pekačev in pri okroglem pekaču je bilo pri preračunu surovin povečanje radija samo linearno namesto kvadratno. Se pa na vse odzive nekaterih bojim, da se marikatera članica (tudi tiste z nekoliko daljšim stažem, kaj šele začetnica kot je bila Tanja) ne bo več upala vprašati. Bo potrebno spet potegniti iz naftalina eno Frinino temo, ki se je dotikala delovanja nekaterih udeležencev foruma.
http://www.mojalbum.com/tajda
|
A se bomo le izrekali za ali zoper nekatere, ali bomo šli celo demonstrirat? Mislim, to je zdaj v modi, pa naj jo Kulslo sledi???
Dajte no, koga pa bi ve izločile? In če bi nekdo drug želel izločiti koga drugega? Kdo ima prav, x ali y?
Tu smo prostovoljno in po lastni volji, mimozice in tiste malo manj cmerave, pa samozavestne in zelo samozavestne, pa čisto povprečne, nadpovprečne in podpovprečne, sitne, tečne in dobrovoljne, izkušene in neizkušene kuharice (ali kaj drugega), spretne in nespretne, take z idejami intake brez idej, odločne in neodločne --- skratka druščina kot družba v celoti. Slovenski svet v malem. In naj se začnemo preštevati?
Jaz se ne bom pustila in tudi nikogar ne bom nikamor uvrščala. Bom kvakala še naprej in to pričakujem tudi od drugih, pač izmenjava mnenj. Pa ogledala ne bom nikdar razbijala, če mi moja podoba v njem ne bo všeč, četudi mi ga kdo drug nastavi. Raje napako popravim.
mamamia