Imam nekaj laičnih vprašanj.
Doma imamo Grill SILEX (grelec je zgoraj in spodaj, zmožen je greti do 300 stopinj) Stvar je bila draga (kupili pred 15 leti), ker pa nismo prebrali navodil smo vse površine že na začetku uničili-tudi v dodatni posodi.
Pred kratkim sem zasledil kaj vse se da z njim delat zato sem se začel zanimat kaj bi se dalo naredit da bi bila stvar uporabna.
Sam ne kuham, sem pa tehnični tip in lahko naši *kuharci* svetujem kako lahko uporablja pekač.
Na idejo mi je prišlo da bi slabe površine grila pokrilo:
1. Rjav peki papir- v navodilih piše da se lahko uporablja do 220 stopinj C. Piše tudi da je neposreden stik z grelcem prepovedan. Zanima me če je to mišljen stik na tistih grelnih žarečih kačah, ki jih imajo nekatere pečice, ali tudi te grelne površine na sliki.
2. Aluminijasta folija za peko- imamo jo doma ampak navodil več ne najdem Do kake temperature se uporablja ta folija? Kateri del folije se dotika hrane- zunanji srebren ali notranji belkast?
Kdaj se uporablja papir in kdaj aluminijasta folija? Papir pri suhih jedeh, folija pa pri kuhanju in pečenju?
3. Bi bilo vredu tudi če bi na površine pritrdil tanko pločevino iz nerjaveče pločevine.
Slika grila na linku:
http://www.ebay.com/itm/SILEX-Tandur-Grill-Kontak
kriki