Pozdravljeni!
Sem "hobi-koch", ki občasno za dušo malo zaropota s lonci in kuhalnicami, experimenti dokaj dobro
uspevajo (krožniki so prazni ko vstanejo od mize ha-ha), imam pa zadnje čase s težavo pri rebercah.
V lokalni mesnici kupujem reberca, račun garantira da so vedno sveža in svinjska;
Nevem v čem je razlika, ampak okus mesa se ponavadi tako zelo razlikuje, kot da nebi jedel iste živali.
Tut pri ceni sem opazil (in omenil mesarju, ki me je čudno gledal-očitno nima pojma), da ko kupim
reberca, so včasih polna vreča (3kg) okol 3 - 4€, včasih pa dobim za 8-9€ komaj takšno porcijo,
in slednje, dosti dražje so tako nenormalno okusnejše. Delam vedno po istem receptu, z enako
rdečo papriko, enako BBQ omako, enakim medom, skratka recept je enak.
Ko vprašam zakaj so danes tako poceni-drage, me spet gleda kot da sem padel z lune; "Vedno je takšna cena gospod!" In sem tiho, kajpačem; hranim račune odslej.
Seveda se razlikuje tudi meso po strukturi, zdaj pa nevem al mi prodajo telečja reberca in na
računu piše da so svinjska (mesar mam občutek, da ne loči piščanca od vola; ima pa dober cene)
Ko dobim reberca, takšna zelo tanka, več kosti kot mesa na videz, so enostavno božanska, in vsako
kost preglodamo 2x :) , ko pa naletim na reberca, kjer je malo kosti, dosti mesa, so pa da ne rečem
neužitna, skratka nemorajo se primerjat.
Delam po identičnem receptu, v isti kuhinji, skratka priprava nemora vplivat na okus, sprašujem se,
če je razlika mlad-star prašič tako zelo velika, ali pa mi prodajo kravo za ceno prašiča; nevede.
Nisem izkušen kuhar, ne spoznam se na meso, in vrjetno bi imel težave ločit kravo in prašiča
samo po rebercah, tako da prilagam slike. Tavelike oz. te ki se tako nadolgo držijo skupaj, so
neprimerno boljše kot te tamale. (račun od mesnece za velike pravi da so svinjske, ampak
dvomim)
Hvala za odgovore, vem pa da je smešna tema, ampak če mi lokalni mesar nezna odgovorit, pol
si bom sam še toliko težje, tako da vas prosim za nasvet oz. namig...
LP!
L.
Tadobre; http://imageshack.us/photo/my-images/717/img0428gr
Tamanj dobre; http://imageshack.us/photo/my-images/6/fotogj.jpg/
malcomX