24. nov 2012 13:22
Vendelina jr. je napisal/a: |
Zzak, mešaš jabolka in hruške. Jasno je, da bo enajstletnik iskal joške. Po netu, po revijah, kjerkoli. Enajstletnika itak meče. Se spomnim, kako so moji sošolci zbirali pogum in šli kupit jestvine in čistila in sevda tudi ob tampone. Zaradi tega, da so odprli škatlico in potem gledali slikovno navodilo, kako se tampon vstavlja v nožnico - in se divje hihitali. Enajstletnik in joške - jasno, da se dogaja. Ampak enajstletnika se, preden ima enajst let nauči tole (in to bi morali ljudje vedeti, preden imajo otroke): - da se ne pogovarja z ljudmi, ki jih ne pozna - da ne odpira vrat ljudem, ki jih ne pozna - da ne vstopa v avtomobile ljudi, ki jih ne pozna - da na netu ne razlaga ljudem, ki jih ne pozna tistega, česar še ljudem, ki jih pozna, ne razlaga. Vzgoja/socializacija pomeni tudi to, da se postavljajo omejitve. In če se kaj NE sme, se NE sme. To, da ljujdje niso konsistetni do sebe in potem tudi niso do otrok in jim težko konsistetno postavljajo omejitve, pa ni izgovor, niti olajševalna okoliščina.
|
V mojem domu ni enega fizičnega medija, zato uporabljamo mrežo in digitalne medije. Moj otrok gleda Tinčka, Sivčka, Pujso Pepo in nekaj podobnih. Izbor risank na nacionalni televiziji in komercialnih je pa ob vseh Wiksicah, Bakuganih in še hujših agresivnih novodobnih risankah grozljiv in škodljiv, vsaj po mojem skromnem budalastem mnenju. Marsikatero oddajo ima moj otrok prepovedano.
Commis débarrasseur