23. nov 2012 1:44
Naor,
capuccino pri Starbucksu je dvojni espresso s pol litra vročega mleka. Če hočeš bolj močen capuccino, moraš doplačat za tretji ali četrti espresso. Ostale firme imajo vsaj 3 espresse na isto velikost paiprnatega kozarca. Če hočeš dober capuccino, moraš naročiti zelo, zelo suhega. To sicer velja za skoraj vse kafetarne, pomeni pa, da ti dajo na kavo samo peno mleka in nič vrelega mleka. Starbucksovim delavcem navadno ne uspe narediti pravega v prvo. Kako "suh" je, veš namreč po teži. Glede na to, da je segreto mleko precej drago, prijazno zahtevaš, da ti pripravijo drugega in včasih tretjega.
Če greš kdaj v Zurich, greš na odlično kavo v porcelanasti skodelici h Schoberju ali vsaj h kateremu od Spruenglijev, kjer je atmosfera fenomenalna, poleg lahko naročiš dekadentno sladico, ki je je dovolj, da se malo posladkaš. Pri starbucksu dobiš gromozanske scones, in čokoladne torte taužentpetsto kalorijami. (Začetnica, se opravičujem, ker tako direkt streljam). Potem se pa čudijo, ker smo vedno debeleši? Halo!
Še en razlog je ta, da kava v papirnatem kozarcu niti približno ne tekne tako, kot v porcelanasti skodelici.
Naslednji je, da je Starbucksova kava odločno predraga za vsakdanje uživanje. Moja kar draga Gaggia me stane približno $3/teden, kave same porabiva za cirka $12, poleg tega še $3 za mleko, kar znese $18 na teden za dva ali skoraj $70 pri Starbucksu. S tem, da bi me v lokalu stalo dosti več, ker je moja jutranja doza 3x toliko, kot je dobiš pri opevanem Starbucksu. Poleg tega za 50 dolarjev dobim vsaj ene odlične balerinke.
Največji razlog, da ne pijem Starbuckovega je ta, da raje podpiram male lokalne kafetarne, če sem že kje na izletu in se mi zlušta kave.
Ravno včeraj je moja frendica iz EU rekla, da bi morali iz USA uvoziti idejo, da so WCji dostopni na vsakem koraku, ne pa vse ostale neumnosti.
Zdaj jih bom dobila po prstih... Se opravičujem, moderator2.
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 23.nov 2012 01:52