Zanima me, kaj je to nougat krema ki se uporablja pri nekaterih sladicah, meni se zdi kot nek eurokrem ali ga lahko zamenjamo s kaksno lesnikovo kremo ala eurokrem?
Anja
Zanima me, kaj je to nougat krema ki se uporablja pri nekaterih sladicah, meni se zdi kot nek eurokrem ali ga lahko zamenjamo s kaksno lesnikovo kremo ala eurokrem?
Anja
3. feb 2004 15:03
Če rabiš recept za nougat, ti ga lahko priskrbim. Če ga bom našla, seveda. Vsekakor pa imam recept za krokant. Ga namreč nisem našla v trgovini in ga je bilo treba narediti doma. Čau, Loni
3. feb 2004 16:18
Ravno danes sem dobila revijo "dober tek", kjer je ena zanimiva torta z nugatom in bi jo želela preizkusit, zato rabim ali recept za nugat ali pa če mi vsaj kdo zna razlozit kaj je to oz. če je kakšna lešnikova krema uredu, ker bi jaz rekla da nugat naj bi bila neka lešnikova krema. Malo me je sicer zmotilo, ker na koncu piše da po torti nastrgamo nugat-torej tukaj se podre moja teorija o kremi, ki se jo žal neda nastrgat Anja
3. feb 2004 19:04
Enkrat smo si ze belili glavo, kaj sploh je nougat, in meni vse skupaj se vedno ni najbolj jasno. Upam da bo tebi bolj. http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1723 http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?prikazi=LMN&I LP, R.
3. feb 2004 19:59
Anja Nugat je trda lešnikova krema, s katero lahko polniš razne piškote , krasiš torte itd. Dobiš v vsaki trgovini, na policah kjer imajo npr. vanilij sladkor, pecilni, čokolade za kuhanje..... Pri najboljšem sosedu ga imajo na policah nasproti moke. Izdeluje ga schwartau. Ta nougat je res tako trd, da ga lahko naribaš. Upam, da ga boš našla in uspešno uporabila. Sicer pa bom tudi jaz uporabila recept za torto iz revije "dober tek", ki sem jo prejela danes. V kratkem moram namreč speči dve torti..... LP Nada
3. feb 2004 21:03
Nada, ce bos pred mano izprobala recept iz dober teka prosim sporoci kako je slo. Pa hvala za pojasnila se bom odpravila do najboljsega soseda... Anja
10. feb 2004 13:45
Koncno sem nasla tale opevani nougat, in res je kot cokolada, pravzaprav me po okusu spominja na bajadero. Torto iz revije dober tek bom preizkusila za valentinovo in sporocim.... Anja
10. feb 2004 16:56
Nugat je mešanica fino mletih lešnikov ali mandljev ali orehov,sladkorja v prahu in kakava. Svetli mandljev nugat:75g sladkorja,100g sladkih mandljev,10g grenkih mandljev.10g kakavovega masla,sok treh vanilijev strokov. Pariški nugat:250g sladkorja v prahu,250g mandljev,nekaj kapljic limoninega soka. Orehov nugat:750g sladkorja,1000g orehov,150g kakavovega masla,sok treh vanilijevih strokov Vesna Leben
16. feb 2004 17:21
No kakor koli, kupila sem tale nougat, ga uporabila za tortni nadev po receptu iz revije Dober tek, pa moram priznati, da sem bila kar malo razočarana. Kreme je bilo tako malo, da res nevem kako so oni v reviji nadevali torto kar 4x in jo s kremo še premazali, plus tega pa so s kremo še okrasili torto. Z mojo kremo je bola torta nadavana 2x in zelo tanko oblita. Bom za drugič vedela, da moram delati maso iz dvojnih sestavin, da bo dovolj. No vsaj vam lahko s tem pomagam, da naredite dvojno maso, ko se boste polotili te nougatove torte. Anja
23. feb 2004 0:17
Anja Upam, da je bila torta vsaj okusna, če že ne lepa na tvoj pogled? Sama se je še nisem lotila, zato mi bo prav prišel tvoj nasvet glede kreme. Kako velik pekač pa si uporabila? A si jo tudi rezala, kot je prikazano v reviji? Sama sem "prešpricala" eno peko torte, ko je imel možiček prejšnji teden rojstni dan.. Sva namreč "po vezah" dobila sobo za en teden smučanja v Schladmingu, pa so mu torto spekli v hotelu, kjer sicer letujemo že nekaj let . Bila sva prijetno presenečena, saj je bila sicer majhna torta zelo okusna, pa še pričakovala nisva take pozornosti. Mogoče se bom lotila torte it revije sredi marca ali v začetku aprila, ko bomo v družini praznovali dva rojstna dneva. Za eno praznovanje sem sicer mislila narediti sadno torto, kot smo jo jedli v rest. As (saj ne delam reklame), pa mi v lanskem letu ni najbolje uspela, kljub receptu, ki sem ga pred nekaj leti našla v neki reviji (ob obisku Rogerja Moora v Ljubljani), zato upam, da mi bo nougatova torta bolj uspela LP NadaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sendviči iz ajdovih rogljičkov
Pečen riž z zelenjavo