13. nov 2012 18:44
666, odraste se takrat, ko (naštevam taksativno) - ni zraslo na mojem zeljniku, mi je to povedala ena čudovita gospa, ki je leta 1997 umrla
- Ko človek razume, da mu tudi informacije, ki mu na začetku niso všeč, nekoč pridejo prav.
- Ko človek neha razbijati ogledalo zgolj zato, ker mu ni všeč tisto, kar vidi (prosti prevod tistega: If you do not like the message, do not shoot the messenger)
- Ko človek razume, da nekaj, kar mu je sedaj blazno važno, morda jutri ne bo več in se zaradi tega manj sekira.
- Ko človek neha nositi zamere izpred dvajsetih, tridesetih let in jih neha zalivati, da, kot rožice ne bi nikoli ovenele
- Ko človek razume, da je njegov diapazon izkušenj morda precej širok, ampak je še vedno omejen. In se zaradi tega veseli, da bo še kaj izkusil
In je pač tako, da strahovito veliko ljudi hodi okoli s formalno polnoletnostjo in še nekaj takega čez, pa še vedno niso izpolnili omejenih pogojev.
Zdaj, če tebe strahovito boli pokroviteljski ton kogarkoli, recimo mene,...hja, še vedno bolje, da je ena mala prizadetost in malo smrk smrk in joj, jaz bi bil pa večni PeterPan, nočem odrasti...ker je to samo suhi trening za to, kar se ti bo zgodilo v življenju. Ker enkrat bo treba diplomirati in odkorakati v službo. In če boš, dragi 666, v službenem okolju pol toliko "prijeten" kot si tukaj, če boš pol toliko repliciral na teme, o katerih ravno nimaš neposrednih ali pa vsaj posrednih ali pa primerljivih izkušenj, pa če boš pol tolko slona med porcelanom, kot si tule - ajme, težko ti se piše. Štreberje v vsaki službi sfaširajo za malo malico in še trepnejo ne. Consider yourself warned. Odraslost je pa itak izbira vsakega od nas. Samo geriatričnih frocev nihče ne jemelje resno.
Vendelina jr.