Ker sem zaradi tekme žal zamudila/pozabila na Jamie-ja, zdi pa se mi, da je pekel same dobrote (pico in kruh?), bi prosila za kakšen recept, če si je kdo morda zabeležil.
Hvaaala in lep nedeljski večer!
Zivi
Ker sem zaradi tekme žal zamudila/pozabila na Jamie-ja, zdi pa se mi, da je pekel same dobrote (pico in kruh?), bi prosila za kakšen recept, če si je kdo morda zabeležil.
Hvaaala in lep nedeljski večer!
Zivi
2. feb 2004 8:06
Osnovni recept za kruh: 1/2 kg moke 1/2 kg finega zdroba 30 g kvasa 550 ml mlačne vode 15 g soli
2. feb 2004 8:41
... in 30 g medu oz. sladkorja.
2. feb 2004 9:02
Vzhajano testo je razvaljal, izrezal za mali krožnik velike kroge in nadeval. Nato jih je prepognil in dobro stisnil robove ter spekel. Za nadev je uporabil belo in rdeče grozdje, sladkor, pinijeva semena (lahko uporabimo mandlje), malo olivnega olja (lahko damo maslo). Vse to je z rokami malo premučkal. Drugič je testo razvaljal v velik pravokotnik, ob spodnji daljši rob je naložil nastrgano mocarelo , na ostalo testo pa ostanke na žaru pečene zelenjave, ki jo je še malo posolil in popopral ter dodal malo olivnega olja. Vse skupaj je zvil v rolado, ki jo je nato narezal na 5 cm široke kose. Te je zdeval, s prerezano stranjo navzgor, v pomaščen perkač in spekel. Če sem, kaj spustila, prosim, da me kdorkoli dopolni oz. poravi.
2. feb 2004 9:10
Ja, zelenjavi je dodal še paradižnikovo omako in veliiiko bazilike, če se prav spomnim. Danca
2. feb 2004 9:24
In na koncu vse že pečene dobrote pošprical z oljčnim oljem... sicer je pa tukaj link do osnovnega recepta za kruh, mislim, da je količina vode malce drugačna, drugače pa vse štima. In se ti zdi pica s krvavico "apetitlih", jaz sem že vprašala mamo, če se nam še kakšna valja v zmrzovalni. Bi bilo za probat... Čau, Loni http://www.foodnetwork.com/food/recipes/recipe/0,,FOOD_9 Sporočilo je spremenil(a) Loni dne 02. feb 2004 09:48:41Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Korenčkova juha
Zdrava orehova potica