9. nov 2012 7:53
Vesnuska, res je....sem ga našla na Lisinem kupu. To so tile piškotki.
Brgita
9. nov 2012 7:53
Vesnuska, res je....sem ga našla na Lisinem kupu. To so tile piškotki.
Brgita
9. nov 2012 19:52
Pozdravljeni,
super da je tema že odprta. Sama o predbožični in prednovoletni peki še ne razmišljam, saj nas za 1.adventno nedeljo čaka krst nečaka, za katerega sem sestavila sledeči seznam:
-črno-bela rolada brez peke
-vaniljeve kroglice
-jagodne kroglice
-ježki
-razpokani piškoti
-linški piškotki
-cupcakes
-bounty rezine
in seveda torta.
Seznam se bo verjetno še kaj spremenil.Bom posredovala slike, ko bo čas.
Kasneje pa podam še seznam božične peke.
lp
ledenka_
9. nov 2012 20:12
Gledala sem ta recept: http://www.kulinarika.net/recepti/10148/sladice/bozje-o
Bi pasal okrog Božiča. Ali je zato poseben model?
katti
9. nov 2012 20:55
Katti za božje oko rabiš model...jaz imam lesenega...je zelo dobra sladica in veliko je za narezat:)
lp goga
9. nov 2012 21:36
Za prvo silo si ga lahko narediš tudi iz kartona in oblečeš v prozorno folijo za živila. Jaz sem se znašla tako, da sem odrezala rob kartonske škatle (od vrha škatle do dna), tako da dobiš trikoten "žleb"(dva stranici). Potem sem naredula še nogice iz stiropora, da model lepo stoji.
Ninja24
10. nov 2012 6:22
Ledenka, kakšne pa so vaniljeve kroglice? Sem jih iskala med recepti, pa nič našla. Če boš imela čas ob vsem delu, pa malo napiši o njih, prosim.
pirnica
10. nov 2012 8:12
jaz bom pekla letos tele piškotke :
- orehke
- breskvice
- razpokane piškote
- linške
- orehove rogljičke
- navadne
- prtinkuš
- in piškote s cimetom, pa ne vem še katere
lučica
10. nov 2012 15:39
pirnica, recept je tako enostaven, da človek skoraj nemore verjet.
-2 praška za vaniljev puding(jaz uzamem ali tistega iz hoferja ali lidla ker imajo res intenziven okus po vaniliji, drugače vaniljevega pudinga sploh nemaram)
-0.5 l mleka
-3-4 žlice sladkorja
-100 g kokosove moke
-kokosova moka za povaljanje
Mleko zavremo(odvzaemo nekaj žlic in ga zmešamo spraškom za puding in sladkorjem).Skuhamo puding, ki boprišel zelo gost ter dodamo kokosovo moko. Pustimo da se nekoliko ohladi. Oblikujemo kroglice in povaljamo v kokosu. Povaljamo lahko tudi v kakih mletih oreščkih ali mrvicah.
lp
ledenka_
11. nov 2012 6:07
Hvala, Ledenka. Tole je pa res zanimiv recept.
pirnica
13. nov 2012 12:00
Irena, jaz bi bila tudi vaša družinska prijateljica
Sicer je pa pri nas peka priškotov predvsem namenjena zabavanju otrok (5 in 2 leti) .... tko da bolj preprosto vse. In potem jih barvamo in okrašujemo in izrezujemo .... dokler se ne naveličata in potem mora mami dokončat
MissLadyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zelenjavna zloženka
Mandljevi piškoti