17. dec 2012 10:57
Bravo dekleta. Oči se ne morajo nagledat teh čudovitih piškotov. Mojstrice ni kaj. Vem, veliko je vloženega časa
predvsem pa navdiha. Takšnih piškotov je škoda pojest.
martina
17. dec 2012 10:57
Bravo dekleta. Oči se ne morajo nagledat teh čudovitih piškotov. Mojstrice ni kaj. Vem, veliko je vloženega časa
predvsem pa navdiha. Takšnih piškotov je škoda pojest.
martina
17. dec 2012 16:08
katka...prečudovito
angie :)
17. dec 2012 18:24
Mojcadd pa mojem imaš pretekoč sladkorni obliv. Na en beljak je treba dati 15 dag presejanega sladkorja v prahu ali več odvisno kako veliko je bilo jajce in 1 žlico limoninega soka.
Mešat ga je potrebno tudi kar en čas, da dobiš eno kremasto zmes. Potem s silikonskim čopičem premažeš piškot. Glazura se zelo hitro posuši, če je na toplem.
martina
17. dec 2012 19:36
"Biscottini cocco" - po navodilih Gogad:
ah so lepi...pa dobri tut
angie :)
17. dec 2012 22:32
Bravo angie...čudoviti so :)
lp goga
18. dec 2012 11:21
No, pa mi jih je uspelo nabirzgati maslo in sladkor sem miksala 15 min, pa še 15g moke manj sem dala in so se kar fino brizgali, pa tudi razlezli se niso preveč med peko. Bom pa potrebovala še nekaj prakse, da bodo lepši in bolj enaki.
JJ
18. dec 2012 14:18
mojcadd je napisal/a: |
mene pa zanima nekaj v zvezi s to belo glazuro za na biškote. Še vsakokrat ko jo nardim se tako zelo lepi. Morda dam prevec beljaka, premalo sladkorja v prahu? Letos sem pustila pocivat cel popoldan in celo noč na pladnjih - zjutraj se je še vedno lepilo. :/ Kak predlog?
|
Namesto beljaka uporabi tekočino, dodajaj po kapljicah, dokler ne nastane gosto tekoča zmes (kot med približno). Sicer pa vidiš, ali se lepo maže ali še preveč teče, pa uravnavš z dodajanjem sladkorja ali tekočine. Se glazura veliko hitreje suši kot če jo nardiš z beljakom, pa še manj možnosti je, da se lepi. Če se beljakova lepi, pomeni, da je premalo sladkorja v prahu ali da si jo premalo stepala.
Je pa tudi nekaj malega vaje potrebne, da dobiš pravi občutek. Ko ti enkrat uspe, ne potrebuješ več niti tehtnice.
mamamia
18. dec 2012 14:55
Pozdravljene,
tak užitek je prebirat tele vaše klepete. Tudi sama veliko pečem in veliko idej sem tudi letos dobila od vas.
Oglasila pa sem se ker me zanima če mogoče katera potrebuje škatle za piškote. Sama sem naročila zelo lepe škatle, samo jih je za mene veliko preveč. So plastične, prozorne, na vrhu se zaprejo z vseh štirih koncev. Dimenzije so: 17x12x8 glih za ene pol kile piškotkov.
Če katero zanima lahko pošljem slikico in ceno na mail.
Lp
kleakaja
18. dec 2012 15:16
Spoštovana Darjuška! Ne vem ali sem bolj v trdo kuhana, ampak bi Vas vprašala ali so to posebni modelčki za vaše prečudovite kekse? Posebno so mi lepe zvezdice. Čisto ne razumem, se kar bojim začeti. Ali so tečeji za vse in kje bi se lahko prijavila. Lepo se Vam zahvalim za odgovor.
radohova14
18. dec 2012 17:03
Hvala Gogad, mi je v čast prejet tvojo pohvalo
angie :)Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Dušene školjke s pivom na sredozemski način
Fokača s paradižnikom in timijanom