4. dec 2012 16:11
nitta, poizkusi po temle receptu. Izdelava je zelo enostavna. So pa bolj dobri, ko kakšen dan odležijo v zaprti škatli.
pirnica
4. dec 2012 16:11
nitta, poizkusi po temle receptu. Izdelava je zelo enostavna. So pa bolj dobri, ko kakšen dan odležijo v zaprti škatli.
pirnica
4. dec 2012 16:25
Nitta, saj ni treba nobenih kač delati. Od kosa testa jemlješ primerne koščke, jih med hladnimi dlanmi (občasno si jih ohladiš v mrzli vodi in obrišeš, zvaljaš v kroglico, to pa potem z drugačnimi gibi v svaljek, ga ukriviš in položiš na pekač. Sama najperj na pekač nadevam odtrgane koščke testa, potem pa 1-2-3 naredim rogljičke. Najlepše teče vse na peki papirju, nič slabši ni pa pekač, namazan s pravim čebeljim voskom, povsem na tanko, namažeš seveda mrzlega. Samo, peki papir je bolj eleganten potem, ko so pečeni, ker počakaš kakšno minuto, primeš papir in rogljičke nežno presuješ v skledo ali na neko drugo, hladno površino.
rimljanka
4. dec 2012 17:53
Miklavž mi je že danes prinesel tele modelčke. Verjetno gre tako kot z orehi, le-te sem že delala.
Je tako?
Jaz sem zadnjič prvič delala rogljičke, so mi kar uspeli.
Recept je tak:
- 22 dag surovega masla
- 5 dag rjavega sladkorja v prahu (sama mlela)
- 5 dag rjavega kristalnega sladkorja
- 30 dag moke
- 12 dag mletih mandeljnov
- 2 rumenjaka
- sladkor za posipanje (rjavi, mleti)
Testo počiva vsaj 20 minut v hladilniku.
katti
4. dec 2012 18:45
katti, v bistvu so to modelčki za mini šarklje, kolačke, panno cotto, pa tudi za slane kolače, pa polento, pa še kaj, skratka, z malo potrpljenja pri jemanju iz njih , so to zelo uporabni modelčki.
lp
mzm
4. dec 2012 19:24
pri nas smo danes pekli za kolegico...
lp
ledenka_
4. dec 2012 20:04
Ledenka, lahko vprašam katero pecivo je na zadnji slikici.
Hvala za odgovor
kriznana
4. dec 2012 20:10
kriznana, spekla sem navaden biskvit, pečenega prelila z mlekom in prelila z čokoladnim pudingom-2 vrečki skuhala v 6 dlc mleka. Nič posebnega, hitro ampak dobro.
Vtesto lahko date šemalček marcipana, pride bolj sočno.
lp
ledenka_
4. dec 2012 22:30
Miklavževa peka zaključena: sivkini hrustavčki (mami pravi, da imajo okus kot vrečka za molje ), cimetovo-čilijevi piškoti (štihproba za božično peko, moram rečt, da so super, čeprav traja), taščini jeziki, cimetove zvezdice s speculoos namazom in čokogriljaž cekini. Za kak teden bo, potem pa spet veselo na delo
Ninja24
4. dec 2012 23:17
Hja, ninja24, za take piškote pa še nisem slišala. Posebno me bodejo cimetovo-čilijevi in oni speculaas namaz. Se da kje kak recept izbrskat? Prosim! Sem iskala na kulinariki, pa nič našla.
lp
cervus
5. dec 2012 7:26
Hvala za odgovor, bom poskusila narediti.
kriznanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zelenjavna mineštra
Ribja juha s testeninami