Ali mi lahko kdo razloži kaj pomeni disk za torto in kakšna je razlika biskvit/disk.
valikaben
Ali mi lahko kdo razloži kaj pomeni disk za torto in kakšna je razlika biskvit/disk.
valikaben
29. okt 2012 7:57
Mislim, da disk ne pomeni nič drugega kot oblat, se pravi, če torto prerežeš, dobiš diske ali oblate, lahko pa včasih diske spečeš vsakega posebej.
Sweetie
29. okt 2012 16:09
Včasih uporabijo tudi izraz plast biskvita ali plast testa.
mamamia
29. okt 2012 16:21
aaaa.. se mi je tak nobl zdelo... isto s..... samo drugo p........, torej?!
pa hvala!
valikaben
29. okt 2012 21:38
ne, s poimenovanjem disk avtomatsko poveš še da je reč okrogle oblike
30. okt 2012 13:56
jaz pomislim tudi na to, da je nekaj kompaktnega-kompaktna plast vs. mehek biskvit v torti?
Vesnozaver
31. okt 2012 9:16
Da ne bo še naprej etimoloških blodenj v temi, s terminom disk označujemo telo, ravne površine in okrogle oblike. http://www.etymonline.com/index.php?search=discus
Vendelina jr.
2. nov 2012 10:48
etimološke blodnje??
no, pa saj je že bannana lepo in vljudno, preprosto odgovorila. brez samovšečnosti.
valikabenMygrace
sporočila: 6506
2. nov 2012 10:52
Jaz znam pa tudi štirioglate diske speči, hehe.....
Mygrace
2. nov 2012 13:55
nemogoče, Mygrace! Štirioglati so pa kvadri, ne diski. A je že dolgo od šole in geometrije, nič osnovnošolskih otrok doma?
Lisa
2. nov 2012 14:07
Lisa,
če pogledaš v temo o sendvičih, boš to s kvadratnimi diski takoj razumela.
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Koruzna pogača, obogatena s kefirjem
Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako