15. okt 2012 17:26
Glede na to, da gre za poroko, so linški srčki (linške rožice v obliki srčkov) obvezni. Modelček dobiš v marketu.
Ko sem se pred leti poročila z bivšim, sem jih imela in so zažigal. Z mami sva si vzeli en dan in sva od osme zjutraj do šeste zvečer napekli okrog 15 kg piškotkov - bilo nas je nekaj takega kot vas, torej piškotov čist preveč. No smo se z njimi sladkali še nekaj tednov potem ;) Poleg linških sva naredili še čokoladne srčke, slane piškote z modelčki ( posute s sezamom, makom, soljo, rožmarinom...), ogromne rumove kroglice (cca 100g po kosu) - te so tud hitro šle. Minjončke v obliki srčkov (narediš rulado, jo na debelo namažeš s remo, ohladiš v skrinji. Z modelčkom izrežeš srčke in jih daš v papirnate košarice za mafine. Okrasiš jih z marcipanovimi/sladkornimi/tičinimi rožicami ali metuljčki, srčki... Hitro enostavno pa večini všečno.
Če bo sam en obred, brez šrange itd, boš v zadnjih dveh tednih komot naredila vse to. Vsaj ne boš imela časa bit živčna ;) Obleko moraš itak uredit že nekaj mesecev prej - priporočam, sama nisem, pa mi je bilo potem žal. Take stvari, ki stojijo v škatlah, komot naredita že mesece prej, zadnje tedne pa le frišne stvari.
OlivaB