Prosila bi za nasvet. Na vrtu imam mlad fižol za luščenje. Mi kdo napiše recept za jed iz luščenega svežega fižola.lp.
Gocka
Prosila bi za nasvet. Na vrtu imam mlad fižol za luščenje. Mi kdo napiše recept za jed iz luščenega svežega fižola.lp.
Gocka
9. okt 2012 13:34
Skuhaj, zabeli z ocvirki in pojej(te), hitro, dobro.......
rimljanka
9. okt 2012 14:01
Zraven pa zeleno solato z bučnim oljem, pa ni boljšega kosila!
luccka
9. okt 2012 15:02
Naša mama naredi "mlekovo žüpo":
Fižol, krompir ali ajdova kaša, lovorov list, jušna kocka, sol po potrebi; voda do željene gostote. Ko je kuhano, še podmet iz kisle smetane in moke ( s kislo smetano ne šparati), prevreti, poprati, končano.
jkd
10. okt 2012 14:40
Ta fižol je kot suhi, le da je bolj blagega okusa.
Fižol lahko porabiš na različne načine :
- olupljenega, opranega in osušenega zamrzneš in ko ga potrebuješ skuhaš
- dodaš zelenjavnim juham
- iz njega skuhaš fižolovo juho ( vodo z fižolom zmiksaš, na čebuli prepražiš nariban korenček, strt česen, dodaš kašo, majaron, sol, malo zelene, paradižnikovo mezgo, papriko, lovor in makarončke in še malo kocke za okus, ker je fižol bolj blagega okusa
- fižol v solati z dodatkom ali brez ( čebula, črna redkev)
- na tržnici sem videla eno vloženo mešanico ( fižol, paprika, paradižnik, čebula, česen, začimbe)- mislim, da je recept v bazi
- dodatek solati, tuni
- prepraži čebulo, dodaj na kocke narezano papriko, paradižnik, česen, sol, kuhan fižol in na koncu potresi z peteršiljem
Jaz pri kuhanju fižola vedno dodam malo šetraja.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižota brez filtra
Jajčevci s sirom na veganski način