9. nov 2012 8:26
štumfika je napisal/a: |
Glede na to, da je forum kulinaričen, me zanima, če ima morda kdo dostop do receptov jedi, ki jih pripravljajo? Bučni štruklji, čokoladni Janez in sladice na sploh, pa še kaj se mi zdi zanimivo, čeprav me včasih malo mine, ko kaj preveč packajo po njih - se mi pa zdi, da so se malo poboljšali, kar se tiče poskušanja
|
Ja jaz imam 24 urni dostop in video z recepti je objavljen zudi na voyotu-sem si jih nekaj zapisala-mere ze sestavine so približne ali slišane med gledanjem v živo:
BUČNI ŠTRUKLJI
Bučo olupimo(muškatna ali hokaido) in jo narežemo ter skuhamo v slani vodi.Kuhano dobro odcedimo ,nato jo prepasiramo skozi cedilo in naredimo nadev: pol kg buče, 1 jajce ,2 žlici skute ter sol in poper zmešamo. Alu folijo namažemo s precvrtim maslom ( geejem) in nanjo položimo vlečeno testo, ki ga ravno tako namažemo z maslom in nato namažemo nadev-ne predebelo.Na vrhu testa pustimo 2cm brez nadeva.Zavijemo s pomočjo folije in damo kuhati za 30 minut. Narežemo na večje kose in ga opečemo na precvrtem maslu.To je to!Recepta za omako ne vem-vem samo da je iz gomolja zelene itd.
lp
anibas