Gostilna išče šefa - resničnostni šov na poptv

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

24. okt 2012 12:39

Sem pričakovala precej bolj navite cene, nas vse v družini mika, da bi šli na ajdov sladoled

Roncolino

Marmeladaaa  

član od: 23.9.2010

sporočila: 11

24. okt 2012 12:46

Ognjič je napisal/a:

In zakaj naj jo bi bilo sram, če ona tako vidi? In zakaj naj bi bilo mene sram, če mi tetovaže tudi niso všeč? 

Ti se kar vgrezni, če ne zmoreš sprejeti, da imajo vsake oči svojega malarja.

Sicer pa je meni popolnoma vseeno, če je tud po riti kuhar tetoviran, ne le po rokah...glavno, da pripravi jed, ki mi je okusna. Te reči so mi čisto postranskega pomena. V bistvu mi kakšen, ki bi bil videt kot oskubljen piščanec,  niti ne bi bil všeč (kar pomeni, da bi bil zdepiliran u nulo). 

 



Ognjič

 

Se nimam za kaj vgreznit v zemljo. In eno je, da ti tetovaže niso všeč drugo pa je da "označis" človeka kot umazanega zaradi njih, (oz da zgledajo njegove roke umazano). Kar se mene tiče je ta izjava sramu vredna in če ne moreš sprejet drugačnega mišlenja od tvojega se mogoče lahko tud ti v zemljo vgrezneš..

 

Sploh se pa ne mislim z nobenim tle prepirat...

Lp



Marmeladaaa

Sporočilo je spremenil(a) Marmeladaaa dne 24.okt 2012 12:48

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. okt 2012 18:18

Meni ne pride niti na misel, da bi se komu opravičevala za to, kar mislim in za to, kako kaj vidim.

In tetovaže pri kuhariji so zadeva, za katero sem pojasnila, zakaj mi ni všeč in imam do svojega mnenja vso pravico.

Kot imajo ostali  pravico misliti drugače.

Druga stvar pa je, da nisem pripravljena prenašati žalitev na moj račun neke Marmeladkee, ki je prepričana, da je treba ljudi, ki ne mislijo kot ona, zabiti v zemljo, če se že sami ne bodo od sramu pogreznili.

Zato od Marmeladkee pričakujem, da se mi  bo za žalitev, da se moram zaradi svojega mnenja, ki je  očlitno drugačno od njenega,  mi bo na teh straneh opravičila.

Tole je tipičen primer internetnega nasilja.

 Zaradi njenega telebanstva in slabega znanja pravospisa, za kar bi pa ji res moralo biti nerodno, je možnost minimalna, ampak je vredno poskusiti.

F r i n a

kalcicl  

član od: 10.7.2005

sporočila: 435

24. okt 2012 19:10

Mene pa pri vsej tej "kolobociji" zanima ali lahko po spletu žalimo vse vprek  tiste,ki so drugačni od nas samih in jih označimo za "umazance",ker se pač meni zdi,da če je nekdo potetoviran,debel....je pač umazanec.To se mi zdi nesprejemljivo in skrajno žaljivo.S tako žalitvijo človeka stigmatiziraš.Sama spoštujem vse,tako potetovirane,tiste z raznimi pirsingi,debele,suhe....-če so vredu ljudje in na kraj pameti mi ne pade da bi kogar koli,ki je drugačen od mene žalila po spletu.Pa naj imam takšno ali drugačno mnenje o nekom.Imam ga samo jaz in s svojim razmišljanjem ne netim internetnega nasilja s tem, ko nekoga označujem za drugačnega od mene same.

Naj povdarim,da sama poznam žensko,ki je potetovirana,dela na vodilnem položaju in je najbolša šefica,poleg tega pa je daleč od umazanije.Malo se zamislite nad sabo in dobro premislite,preden napišete o nekom nekaj tako nezaslišanega.

 

ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI-pa naj bo to stetoviran,debel, suh,majhen,velik,z uhanom v nosu ali brez....

kalcicl

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

24. okt 2012 19:40

kalcicl je napisal/a:

Mene pa pri vsej tej "kolobociji" zanima ali lahko po spletu žalimo vse vprek  tiste,ki so drugačni od nas samih in jih označimo za "umazance",ker se pač meni zdi,da če je nekdo potetoviran,debel.....

......Malo se zamislite nad sabo in dobro premislite,preden napišete o nekom nekaj tako nezaslišanega.

kalcicl

 

Hopla, punce, dajte no malo ustavite konje. A znate brat? A sploh veste, kaj je žalitev? Je namreč razlika med tem, kaj nekdo o nekom MISLI, in tem, kako RAVNA. Meni osebno se zdi nezaslišano, da odrasla oseba te razlike sploh ne opazi. Torej, da bo razumljivo: če nekdo ne gre v gostilno, ker ima kuhar tetovirane roke - njegova stvar. Če pa vsemu svetu raztrobi, da v to gostilno pa ni za hodit, ker tam en umazanec otipava in oblizuje zrezke, preden jih servira - to pa ni njegova stvar. Ampak, kakor koli berem, tega ni nihče rekel. 

Vsakdo, prav vsakdo ima pravico do svojega osebnega mnenja, ne glede na to, kako je. In se mu ni zaradi tega treba prav nikomur opravičevati in če sam noče, mu ga tudi ni treba pred prav nikomer utemeljevati - ker gre pač za osebno mnenje. Drugo pa je, če zaradi svojega osebnega mnenja (ali kapric ali slabega dneva ali kakor koli temu že pač rečemo) druge diskriminira. Saj imamo osebnih mnenj kolikor je ljudi, smo tukaj že prebrali, da so nekomu odvratni skodrani rdečelasci, pa da ne mara prešuštnic, pa kdo ve kaj še vse - pa ni s prav nikomer od teh nič narobe. Je pa narobe, če bi zaradi tega za rdečelasci in radoživimi soprogami leteli kamni ali še kaj hujšega. 

Tako da - malo premislite, preden kaj napišete. Velja za vse. Čisto vse. 

 

Sonja

kalcicl  

član od: 10.7.2005

sporočila: 435

24. okt 2012 20:22

Ja limnol,lahko si nekaj o nekom misliš, ne razlagaš pa tega po SVETOVNEM spletu,vsaj kulinarika je bila do nedavnega taka,da je moderator kaj hitro utišal razno razne nestrpneže.Tudi sama marsikaj  mislim o nekom(predvsem o naših vrlih politikih)ne beležim pa mojih razmišlanj v negativnem smislu na spletu,ker bi s tem netila nestrpnost.

In ja,vsak naj dobro premisli preden napiše nekaj  slabega o nekom,predvsem o tem da si "umazanec",če si tetoviran.tako meni kot tudi nekaterim osebam,ki jih poznam in so mi ljube, takšno razmišljanje ni všeč.

Sicer pa debato o tetovaži končujem.Malo smo zašli s poti,vendar si ne morem kaj,ker sem po naravi zelo občutljiva na razno razna stigmatiziranja ljudi,pa naj bo zaradi česar koli in kar prsti me zasrbijo,da kaj napišem,čeprav se drugače bolj malo oglašam.Takšne stvari pa me bolijo in ne morem iz svoje kože.

Lep večer želim vsem ob gledanju Gostilne!

kalcicl

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

24. okt 2012 22:10

frina je napisal/a:

Meni ne pride niti na misel, da bi se komu opravičevala za to, kar mislim in za to, kako kaj vidim.

In tetovaže pri kuhariji so zadeva, za katero sem pojasnila, zakaj mi ni všeč in imam do svojega mnenja vso pravico.

Kot imajo ostali  pravico misliti drugače.

Druga stvar pa je, da nisem pripravljena prenašati žalitev na moj račun neke Marmeladkee, ki je prepričana, da je treba ljudi, ki ne mislijo kot ona, zabiti v zemljo, če se že sami ne bodo od sramu pogreznili.

Zato od Marmeladkee pričakujem, da se mi  bo za žalitev, da se moram zaradi svojega mnenja, ki je  očlitno drugačno od njenega,  mi bo na teh straneh opravičila.

Tole je tipičen primer internetnega nasilja.

 Zaradi njenega telebanstva in slabega znanja pravospisa, za kar bi pa ji res moralo biti nerodno, je možnost minimalna, ampak je vredno poskusiti.

F r i n a

 

Tole, draga kolegica, je žalitev. S tvoje strani. In predno pričakuješ opravičilo od nekoga, ki ga obtožuješ neznanja pravopisa, poglej sebe. Svoje žalitve in svoj pravopis.



Issi

Sporočilo je spremenil(a) Issi dne 24.okt 2012 22:11

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

24. okt 2012 22:13

Vrnite se k temi prosim.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. okt 2012 23:14

Danes sem stala v restavraciji za kosilo. Ker je bila vrsta na moji strani precej dolga, sem si ogledovala kuharje, ki so razdeljevali obroke in kuharice, ki so stresale rukolo in ostale zadeve na krožnike.

Prvič sem se zamislila, da je za mojim polnim krožnikom, natančna organizacija dela, vse odmerjeno, vse odtehtano. Brez gledanja Gostilne, o tem najbrž ne bi razmišljala.

Danes se je Bine enkrat iz srca nasmejal, da sem dobila občutek, da ne nekdo iz produkcije bere naše prispevke. Dober kuhar, ampak ne vem, s kom ga sploh lahko primerjam, mislim pa, da je zanj tole bolj naporno kot si je predstavljal.

SI pa ne znam predstavljati, koliko kuharjev naj bi imela tako velika gostilna po standardih.

F r i n a

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. okt 2012 0:22

Frina, Bine je chef, kuhar, ne filmski igralec. Jaz sem šele ob gledanju Gostilne ugotovila, kakšna odgovornost in stres je voditi restavracijo, gostilno, ker tudi nisem razmišljala v tej smeri. In imeti ekipo sestavljeno iz amaterskih kuharjev, profesionalnih kuharjev z nekaj prakse, pa takih z malo več prakse, torej tako skupino ljudi, ki jih moraš naučiti vse od priprave zelenjave, novih jedi, ki jih ni malo, uskladiti s strežbo, ej to pa ni več mačji kašelj.Vsak od nas je že večkrat gostil sorodnike, prijatelje. In zato ve, da tudi ni vseeno, kako in kaj bo postregel. Presneto se ti gre, da bi bili zadovoljni in da bi jedi uspele, da bi bilo vse kot mora biti. Ekipa v gostini se sicer maksimalno trudi, ni pa to še usklajen team. In zato je potrebno kar nekaj energije, da so potem gostje zadovoljni. Zraven moramo biti zadovoljni tudi mi, gledalci pred tv zasloni. Kajti to je predvsem šov, ne kuharska oddaja. Zato moramo gledati tudi skozi te oči, ne samo kako kuhajo in servirajo, kolikokrat se kdo nasmehne. Poleg tekmovalcev je tudi Bine pod velikim pritiskom in prepričana sem, da se ne ravna po tem, kar mi tukaj pišemo, ampak kar mu naroči producent tega šova. Seveda so pa ustvarjalci tega šova lahko samo veseli, če berejo te strani, saj je tukaj govora točno o tem, kar so oni hoteli doseči.

Menim, da moramo biti prizanesljivi do tekmovalcev šova Gostilna, v vsakdanjem življenu pa do vseh: belih, črnih, rdečih, blond, rjavolasih, tetoviranih, golih, oblečenih, revnih, bogatih, pametnih, tistih, ki mislijo, da so pametni...

 

 

 

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti