![](/userdata/avatar/CSRB3A5LV648QK93J7GC.jpg)
12. okt 2012 19:19
urša, tole si lepo napisala. men pa med tednom kuhanje ni več sproščanje, ker se mi vednooooo mudi, vedno sem obremenjena z uro, tak da mi včas kuhanje že preseda ..ko pa em doma,pa lahko kaj v miru naredim, je pa druga pesem .
![](/forum/icon_smile_vrazicek.gif)
12. okt 2012 19:19
urša, tole si lepo napisala. men pa med tednom kuhanje ni več sproščanje, ker se mi vednooooo mudi, vedno sem obremenjena z uro, tak da mi včas kuhanje že preseda ..ko pa em doma,pa lahko kaj v miru naredim, je pa druga pesem .
13. okt 2012 0:23
MamaF , pire krompir pripravljam točno tako kot si napisala ti . Tudi stisnem ga s to " napravo " , ki pa tudi ne vem , kako se imenuje . Jaz ji rečem kar "pasirka za krompir " , čeprav to sigurno ni prav .
A kdo ve , kako se temu reče ?
manca51
13. okt 2012 3:10
Manca51, sem dala google translate mi prevede angleški "ricer" v slovenski "ricer". Tkole ga sračkajo s temi prevodi. Pri nas smo mu rekli uno za krompir stiskat.
13. okt 2012 7:38
" Uno za krompir stiskat " je pri meni bilo narejeno na češkem. Na škatli je pisalo: mačkadalo pro brambori.
ežoj
13. okt 2012 7:45
ežoj je napisal/a: |
" Uno za krompir stiskat " je pri meni bilo narejeno na češkem. Na škatli je pisalo: mačkadalo pro brambori. |
Da bo češčini zadoščeno: "mačkadlo na brambory"
13. okt 2012 7:54
Drugače pa, mečkalec za krompir.
13. okt 2012 8:19
Prodajajo ga kot "stiskalnica za krompir"
lp
mzm
13. okt 2012 8:42
Ja, tu je res govora o stiskalnici za krompir, mene pa je zavedlo to, da ga jaz pretlačim na roke z mečkalcem, kdaj pa kar s paličnim, ki ima tudi nastavek za mečkanje krompirja. Včasih, pa verjetno še sedaj marsikje, smo pireju rekli tudi zmečkan krompir.
13. okt 2012 8:57
Ma, 666, nekam se preveč vtikuješ! ( saj me ne moti, čist prav imaš ). Kaj pa če bi ti napisal kakšn blog o tem kje si, kaj tam počneš, kaj počnejo domorodci, kaj ješ, kako je z jezikom, kakšni so tvoji vtisi............. , pišem v imenu firbčnih, nekaj je tudi takih, ki jih vse zanima ( jaz nisem tak, buh vari
), pa če bi še kakšno fotografijo prilimal............
Mygrace
sporočila: 6506
13. okt 2012 9:58
Jaz imam za pire krompir kar naše domače hladno orožje http://trgovina.mercator.si/wcsstore/Tehnika/images/produ
Tanartabol priden dobi potem "sladoled"
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Veseli tiramisu
Ocvrtki s sirom in salso verde