29. sep 2014 8:34
Oddajo gledam z mamo, da lahko komentira, ker sicer nima s kom. Včasih tudi kaj prespim.
Oddaja ni tistega tipa, da bi prikazovala recepte, ampak vsakega malo. Razumela sem, da je poudarek na vpogledu v priprave za delo v kuhinji, ki sicer res temelji na receptih, bistvo pa je interakcija med udeleženci, ki se pozna tudi pri sami dinamiki dela. Dobro je nabiranje idej, vedno pa čakam na izvedbo.
Mi, na sončni strani Alp, nimamo sreče, da uživamo v blagodetih kapitalistične Amerike, ki jo prodaja Vanja, ki ve ( skoraj ) vse, vsi ostali pa naj bi se zavedali, kakšni revčki smo v tej deželici ob krožniku goveje juhe, restanega krompirja, koščka mesa, brez fenci obrokov, brez visoke kuhinje, pa da ne skapiramo pointa te zgodbe: zabava na račun stiske udeležencev. Tako to jaz doživljam, od tega pa jemljen tisto, kar mi je všeč. Zanimivo je, da oddajo ocenjujejo tisti, ki je sploh ne gledajo, ki jo zelo malo gledajo, vejo pa vse.
Tisti, ki ga oddaja moti, ker ni po njegovi meri, naj preklopi. Kolikor vem, snovalce oddaje o kuhanju, kjer skoraj ni mogoče najti novega kopnega, to ne bo motilo.
F r i n a