12. sep 2014 17:37
Vanja_v _ZDA,ker ne gledaš oddaje naj povem ,da je ponvičnik naredila ena tekmovalka ..in ker ni vedel kaj je to,jo je vprašal..najbrž pozna to tehniko ,samo jo drugače imenuje..mi je bilo pa všeč,da je vprašal česar ne ve,s tem je pokazal,da tudi on vsega ne ve,kot tudi mi tukaj ne..pa ni nič narobe..včasih je to prej znak neke veličine kot neznanja.Predvidevam da ime izhaja iz besede ponva,ker se to peče v ponvi.Receptov za ponvičnik in šmorne je malo morje..eni ponvičnik delajo samo v ponvi,eni jed zaključijo v pečici.Skoraj bi rekla da so naše primorske frtalje ena vrst ponvičnik.
Šef res ne odkriva tople vode v kulinariki,ker je to težko..se pa ve,da so letošnje jedi ,nekako izpodrinjene jedi v gostilnah,restavracijah...in on hoče pokazat,da se malo modernizirana jed lahko kosa z drugimi kao vrhunskimi..meni je ta koncept zelo všeč...in ta šmorn z glaziranimi češpami in takim sladoledom bi jo v enin restavraciji z veseljem naročila..za spremembo da ni vedno čiskejk.
Tudi današnja hobotnica v solati ni neka noviteta..so pa tiste malenkosti,ki jih nikjer ali zelo težko zaslediš super...recimo pri tej jedi "kaviar" iz balzamičnega kisa..super..sploh ,ko je rekel,da lahko s to tehniko naredimo tudi "kaviar" recimo iz sokov,pa imamo eno posebno dekoracijo slaščiči.
Verjamem ,da je enim težko gledat to oddajo,ker imajo že veliko znanja,pa se novega nič ne naučijo..meni je to tekmovanje postransko..zanimajo me samo njegovi recepti,oziroma te dodatne finte..no,pa za Tino s Kulinarike navijam,pa naše primorce,mislim na skorajšne sosede...
Ufff..sem se razpisala....
Vrtejbenka